23.03.2012. / 08:00

Autor: Nacional.hr

'Crni petak za 370 radnika Hrvatskog Telekoma'

Udruženi sindikati Hrvatskog Telekoma poručuju kako radnici moraju biti iznad profita i najavljuju pravnu bitku za dokazivanjem nezakonitih otkaza, kao i daljnje prosvjedne aktivnosti

Hrvatski TelekomHrvatski TelekomHrvatski sindikat telekomunikacija upozorio je na to kako će Hrvatski Telekom sutra uručiti 370 otkaza radnicima koje proglašava viškom zbog poslovno uvjetovanih razloga, odnosno pada prihoda HT-a.

Kako ističu u otvorenom pismu, smatraju da to nije opravdan razlog za otkaze, jer je Hrvatski Telekom 2011. godinu završio s 3,78 milijardi kuna dobiti (509 milijuna eura) uz maržu profita od 46,9 posto.

"Unatoč vrhunskim rezultatima Hrvatskog Telekoma, Hrvatski zavod za zapošljavanje nije imao potrebu odgoditi najavu ovih otpuštanja u HT-u, pa će se tako brojka od 343.415 nezaposlenih na dan 22. ožujka 2012. godine povećati za 370, od kojih je čak 230 radnika izvan Zagreba. Kada svemu ovome dodamo da Hrvatski Telekom ne ulaže u izgradnju i održavanje mreže, već otkazuje ugovore s kooperantima koji to čine za njihov račun, onda je za očekivati da će, posredno, dodatni radnici zaposleni kod kooperanata također završiti s otkazima", ističu u sindikatu.

Udruženi sindikati Hrvatskog Telekoma na kraju poručuju kako radnici moraju biti iznad profita i najavljuju pravnu bitku za dokazivanjem nezakonitih otkaza, kao i daljnje prosvjedne aktivnosti.

Iz HT-a su, pak, odgovorili da su napravili sve da Program zbrinjavanja provedu maksimalno odgovorno, navodeći i da, osim programa podrške, tijekom procesa zbrinjavanja, kompanija radnicima isplaćuje otpremnine koje u prosjeku iznose 360.000 kuna bruto.

Vezane vijesti

Visoki upravni sud potvrdio: HT mora svima dati pristup optici

Visoki upravni sud potvrdio: HT mora svima dati pristup optici

Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbio je tužbu HT-a i potvrdio odluku kojom je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)… Više

Komentari

registracija
14/3/12

balti, 22.03.12. 21:32

ah taj petak, i ja dobih izvanredni otkaz petkom ,situacija slična ,vlasnik NJEMAC!!! direktor hrvat!!

koga briga za nas male !!direktori u hrvatskoj gaze sve pred sobom da dokažu i pokažu svoju moć , a država im to dozvoli!!

MRZIM PETAK OD KADA DOBIH OTKAZ-A DOK SAM RADILA JEDVA ČEKALA VIKEND!!kakav život , ????
a to čeka još puuuno hrvata , a i mojih bivših kolega koji šute i boje se ko p......!!!!!! jadan smo mi puk!!!!


registracija
26/1/08

Rampa, 22.03.12. 22:12

Radnici trebaju biti iznad profita???

Pa ovi sindikati kao da još djeluju u Titovo vrijeme!!

U kapitalizmu se velikim kompanijama, a i malima, bez razlike, živo hebe za radnicima, profit je kralj i njemu je sve podređeno, a radnici su samo nužno zlo, lijeva smetala!

Žalosno, ali istinito, tražili smo, dobili smo, sad više nema povratka niti kmečanja!

Daleko bilo da branim komunizam(fuj!!), ali i ovaj kapitalizam mi liči na onaj izrabljivački iz 18 vijeka!!


registracija
9/4/10

imela, 23.03.12. 08:15

I meni se desilo da dobijem otkaz i to 3 puta. Netreba ocajavati.Sljedeci posao je uvjek bio bolje palcen i zanjimljiviji od prethodnog.
Sretno


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.03.12. 13:18

Usluge hrvatskog telekoma su duplo skuplje nego usluge slične firme u Bruxellesu i oko 4.5 skuplje nego slične usluge u SADu.
Neka pravna država čini svoj posao, uglavnom poreze ne skuplja od telekoma, ali niti se brine o kartelu koji su oni izgradili.

Predsjednik PRAVDA sjedi na pntovčaku i bavi se sa 20 savijetnika sitnim problemima.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.03.12. 13:41

da zaboravila sam napisati, usluge su skuplje, ali ponuda je očajna. Customer service isto tako očajna, možeš stajati satima u uredu, ili pola sata slušati mašinu na telefonu, za sitne stvari.

Nemam ništa protiv kopetitivnog kapitalzma koji daje bolje usluge potrošaču, ali karteli povezani s fikusima u politici su strahota.


registracija
20/8/10

McCoy, 23.03.12. 16:23

360.000 kuna bruto otpremnine.... A koliko je to neto? Da ne pricam da ce od njih 370 nekolicina dobiti milionske iznose a ostali ce podeliti sicu. Statistika je cudesna nauka!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.03.12. 20:33

inace radnici T-coma, u njamackoj imaju veca prava nego u Hrvatskoj. Koja je razlika. Njemacka ima vladu koja se brine za gradane i prosperitet zemlje.Nasa vlada se brine za sovju ugodu, i ugodu onih koji su je zaduzili..


registracija
2/1/11

prohujalo, 24.03.12. 03:29

svi protesti i zalopoljke su sad zakasnile.....
istina da smo mi sami napravili gresku.....nismo se pobunili kad su nastale promjene i mi postali nezavisni od SFRJ.....
ali ruku na srce tada je dobroj vecini takav haos i odgovarao, a njima je to bio samo pocetak, evo rezultata dokle je doslo.....


registracija
18/2/12

Mirni, 17.04.12. 14:08

Pred dva mjeseca prijavio sam kvar tel.zraćnog voda-vidi se otkinuta žica da visi u zraku. Do danas nitko nije došao popraviti kvar.Posebna prića je besplatan telefon sa automatskim govorom. 4 minute sam pritiskao tipke po govornom automatu dok mi se javio živi glas. Sačuvaj me bože ove švapske automatike-ludo do ludoga.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika