23.03.2012. / 12:37

Autor: Nacional.hr

Jacques Houdek osuđen na 3 mjeseca zatvora

Sudac Opcinskog kaznenog suda u Zagrebu Mladen Žeravica, kontroverznog pjevača osudio je na tri mjeseca zatvora jer je dana 10. ožujka 2008. godine novinaru Strukaru telefonski i sms porukama prijetio smrću i vulgarno ga vrijeđao

Željko Houdek otprije je poznat po prijetnjama novinarimaŽeljko Houdek otprije je poznat po prijetnjama novinarimaPjevač Zeljko Houdek zvani Jacques treći puta u dvije godine osuđen je na zatvorsku kaznu zbog prijetnji novinaru Vedranu Strukaru.

Sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Mladen Žeravica, kontroverznog pjevača osudio je na tri mjeseca zatvora jer je dana 10. ožujka 2008. godine novinaru Strukaru telefonski i sms porukama prijetio smrću i vulgarno ga vrijeđao zbog novinskog članka "Poreznici istrazuju Houdeka zbog prodaje ulaznica na crno po vrtićima i školama".

Na dan kad je objavljen taj tekst, Houdek je nazvao Strukara, a odmah potom mu i poslao sms poruke koje su sadržavale termine poput: "polomljene noge", "sređena faca", "iskopane oči", "prerezani grkljan", "razbijena glava", "potrgani zubi", "Ubit ću te mater ti jebem"... i slično.

U sudskom procesu Houdek se branio kako je on vrlo dobronamjeran i posten pjevač koji nikada nikome nije prijetio, no nakon izvođenja dokaznog postupka, pribavljanja dokumentacije od PU Zagrebačke, koja je sastavila fotoelaborat sa porukama upućenim Strukaru, saslušanjem svjedoka, kao i uvidom u kaznenu i prekršajnu evidenciju okrivljenika Houdeka, koji je do sada vec brutalno prijetio novinarima HTV-a, Storyja, 24 sata, Glorije i Nove Tv, sudac Žeravica protiv Houdeka donio je gore navedenu presudu.

Strukarov odvjetnik Kresimir Mateković ističe kako je zadovoljan presudom jer nije bilo nikakve dvojbe od samog početka kako je Houdek doista prijetio Strukaru i dodaje kako će protiv kurpulentnog pjevaca sada podići privatnu tuzbu za naknadu štete što je njegov klijent Strukar vec i najavio, a dobivena sredstva će donirati u humanitarne svrhe.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika