23.03.2012. / 16:45

Autor: Nacional.hr

Predstavljene nove Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710

O uspješnoj suradnji Nokije i Microsofta u Hrvatskoj govori i velika zainteresiranost studenata i razvojnih inženjera, koja je već rezultirala s prvih 40 hrvatskih aplikacija

Nokia Lumia 800Nokia Lumia 800Nokia je objavila da Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710 na hrvatsko tržište stižu početkom travnja. Prvi Nokijini pametni telefoni s Windows Phoneom domaćim će korisnicima najprije biti dostupni u T-Mobile mreži, a te pametne telefone će uskoro u svoju mrežu uvrstiti i ostali partneri. U T-Mobile ponudi, uz EXTRA total tarife, Nokia Lumia modeli bit će dostupni već od 8kn -Nokia Lumia 710 te 798 kn - Nokia Lumia 800. Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710 rezultat su dugoročnog partnerstva Nokije i Microsofta koji predstavljaju Windows Phone kao primarnu Nokijinu platformu za ove pametne telefone.

"Hrvatska je vrlo važno tržište sa snažnim mobilnim operaterima i osviještenim korisnicima pametnih telefona. Čast nam je objaviti da će prodaja započeti početkom travnja, a uskoro će biti u ponudi kod svih operatera. Ponudom Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710 na tržište donosimo dva nova telefona koja će se izdvajati iz mase. Ne samo zbog dizajna i boja, nego i zbog visokih izvedbi fotoaparata i Nokia Karata, dviju karakteristika koje su posebne i prekrasne. Temeljen na Windows Phoneu Lumia pametni telefoni nude potpuni mobilni eko sustav od poslovnih aplikacija do igara i interneta", izjavio je Alberto Matrone, Nokijin potpredsjednik za središnju i istočnu Europu na predstavljanju koje je održano u zagrebačkoj Gliptoteci.

"Cilj nam je osigurati razvojnim inženjerima pristup vrhunskom softveru i uslugama, a korisnicima omogućiti nova korisnička iskustva. O uspješnoj suradnji Nokije i Microsofta u Hrvatskoj govori i velika zainteresiranost studenata i razvojnih inženjera, koja je već rezultirala s prvih 40 hrvatskih aplikacija. S obzirom na potencijal tržišta pametnih telefona vidimo izuzetno veliku priliku za hrvatsku razvojnu zajednicu i zanimljiv model poslovanja za izlazak na globalno tržište" naglasio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

"Prije svega godinu dana Nokia je objavila svoju novu strategiju. Iako smo već ostvarili veliki dio onoga što smo zacrtali, tranzicija je još uvijek u tijeku. Kao dio ove nove Nokije zadovoljstvo mi je najaviti početak prodaje Nokia Lumia pametnih telefona u Hrvatskoj. Ovo je veoma važan korak za nas. Zadovoljni smo reakcijom korisnika kao i reakcijom operatora i developera, te smo uvjereni da će korisnici u cijelog regiji cijeniti jednostavan korisnički doživljaj i elegantan dizajn Nokia Lumia pametnih telefona", izjavio je Martin-Hannes Giesswein, generalni menadžer za Austriju, Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu u Nokiji.

Nokia Lumia 800 nudi živopisne boje (plavu, rozu i crnu), te najbolje iskustvo društvenih mreža i izvedbu interneta - društvenim mrežama pristupa se samo jednim dodirom, uz jednostavno grupiranje kontakata, integrirane komunikacije i Internet Explorer 9. Uređaj je opremljen i 3.7 inčnim AMOLED ClearBlack zaobljenim zaslonom osjetljivim na dodir koji savršeno upotpunjuje dizajn telefona, te uz 1.4 GHz procesor s hardverskim ubrzanjem i grafičkim procesorom. Nokia Lumia 800 ima i instant-share iskustvo fotoaparata koje se temelji na vodećoj Carl Zeiss optici, HD video playback, 16GB interne memorije i 25GB prostora na SkyDriveu za pohranjivanje fotografija i glazbe.

Nokia Lumia 710 prilagođava se željama korisnika uz promjenjive stražnje poklopce i tisuće aplikacija koje donose Lumia doživljaj ljudima diljem svijeta. Nokia Lumia 710 je dizajnirana za trenutno dijeljenje sadržaja korištenjem društvenih mreža kao i za najbolje iskustvo pretraživanja interneta uz IE9. Poklopci su dostupni u crnoj i bijeloj boji. Uz 1.4 GHz procesor, hardversko ubrzanje i grafički procesor, kao i kod Nokia Lumije 800, Nokia Lumia 710 donosi visoku izvedbu uz prihvatljive cijene.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika