24.03.2012. / 08:39

Autor: Hina

Kome Svjetska banka?

Po ustaljenoj proceduri, dvadeset pet visokih dužnosnika banke (koji zastupaju zemlje ili skupine zemalja) organizirat će "službene razgovore s troje kandidata u Washingtonu, kako bi konsenzusom izabrali novog direktora na proljetnom zasjedanju", to jest 20. travnja, dodaje se u priopćenju

ArhivaArhivaDvoje kandidata iz zemalja u razvoju i Amerikanac sudjeluju u utrci za dužnost predsjednika Svjetske banke na kojoj je dosad bio Amerikanac Robert Zoellick, priopćila je u petak ta ustanova za pomoć razvoju.

Troje kandidata su Amerikanac Jim Yong Kim, Kolumbijac Jose Antonio Ocampo i Nigerijka Ngozi Okonjo-Iweala, ističe banka u priopćenju objavljenom nakon isteka roka za predaju kandidatura.

Kima, malo poznatog u javnosti, liječnika i antropologa, rektora sveučilišta u Dartmouthu, u petak je na sveopće iznenađenje predstavio američki predsjednik Barack Obama, nekoliko sati nakon objave kandidature Okonjo-Iweale, nigerijske ministrice financija i bivše izvršne direktorice Svjetske banke.

Ocampo, bivši kolumbijski ministar financija koji danas radi kao profesor na sveučilištu Columbiji u New Yorku, objavio je svoju kandidaturu u srijedu.

Po ustaljenoj proceduri, dvadeset pet visokih dužnosnika banke (koji zastupaju zemlje ili skupine zemalja) organizirat će "službene razgovore s troje kandidata u Washingtonu, kako bi konsenzusom izabrali novog direktora na proljetnom zasjedanju", to jest 20. travnja, dodaje se u priopćenju.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika