24.03.2012. / 11:32

Autor: Nacional.hr

Zločine nad djecom morat će prijavljivati svi

Uredba je uvedena na inzistiranje pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić, a stručnjaci ju objašnjavaju potrebom da se bolje zaštite oni najranjiviji

Uredba je donesena kako bi se zaštitila djecaUredba je donesena kako bi se zaštitila djecaInstitut ispovjedne, liječničke ili odvjetničke tajne ne postoji ako je počinjen zločin nad djetetom. To je ukratko odredba koja će stupiti na snagu od 1. siječnja sljedeće godine kada na snagu stupi i novi Kazneni zakon.

Kako piše Jutarnji list, ispovjedna, liječnička i odvjetnička tajna i dalje vrijede za druga kaznena djela, no u slučaju kaznenih djela nad djetetom ona se ukidaju. Tako će svi koji imaju neko saznanje o zlostavljanju ili iskorištavanju djeteta biti dužni prijaviti to policiji ili riskirati tri godine zatvora.

Uredba je uvedena na inzistiranje pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić, a stručnjaci ju objašnjavaju potrebom da se bolje zaštite oni najranjiviji.

No, odredba je iznenadila mnoge. Prije svega svećenike koji ispovjednu tajnu moraju čuvati životom. Postoji mogućnost da papa oslobodi svećenika dužnosti čuvanja ispovjedne tajne, no to se događa veoma rijetko i samo u posebnim slučajevima.

Vezane vijesti

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

Majke bucmaste djece često pogrešno misle da njihova djeca imaju normalnu tjelesnu težinu, a majke male djece normalne tjelesne težine misle da bi se… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 24.03.12. 11:46

Što ste svi udarili na veleštovanu Crkvu?Zašto bi oni morali biti uhode Udbe?


registracija
10/2/12

Hazu, 24.03.12. 15:16

Svatko počeo tražiti prava u Nezavisnoj,a u yugi svi šutjeli ,bojali se sjene svoje heroji


registracija
24/7/11

mrvek, 24.03.12. 17:37

I ti ćeš morati prijaviti kako te župnik dirao po jajcima i guzi kad si bio ministrant. Osim ako ti se svidjelo. Vjerojatno i jest čim ih braniš.


registracija
10/2/12

Hazu, 25.03.12. 07:11

Pa dobro što se čeka da se ne prijavljuju manijaci koji djecu svoju ili nečiju maltretiraju n bilo koji način neka netko odgovori,u čemu je zapreka?
Ja se mrvek ludi pitam što se onda šutjelo?
U šugoslaviji!!!!!!!!!
sad svi europejci odjednom i pravednici,tu dvoličnost mrzim kao kod mrveka gospodinčića našeg!!!!!!!!!!!!
Nisam za cinkarenje ,jer to nas opet vodi u zatvoreni sistem ja tebe tužim ti mene i to nije država ni društvo iako bez toga neće izgleda ići ,a nisam za maltretiranje djece ni odraslih u smislu da prođu nekažnjeno oni koji to rade.
A po crnoj kronici vidi se da nismo baš sjajni iako smo preko 70%katolici.
Ubojstva ,silovanja,maltetiranja,krađe ,ni u čemu ne zaostaju ovi naši luđaci od ostalih iako nas ima samo 4 milijuna.
Puna Lepoglava ubojica osuđenih na 40 godina,to je prežalosno u Našoj Državi ,to nitko nije očekivao u onom zanosu stvaranja Neovisne nam Države kada su naši ubijani od strane KOMŠIJA i srbijanaca.
Kako će se izvesti to tužakanje ?
Tako su govorili i za krađu struje po kućanstvima pa nisam u novinama baš se načitao tih npr slučajeva da je netko nekog prijavio.
Ponavljam zbog mrveka i sličnih tupoglavaca kojima sve moraš crtai jer imaju takav simptom ludosti da ni medicina ne pomaže::TREBA povećati policiju,TREBA ovlasti dati policiji,jer ovaj narod zna samo za represiju,TREBA hitno zbog djece i društva općenito uhititi ili pohapsiti svu tu bolesnu pedofilsku svitu pa i iz Crkve prilikom dokaza naravno kao i sve ostalo,a ne laprdati po medijima bez konkretnih dokaza i dizati tenzije u narodu ionako izluđenom u ovoj izmišljenoj KRIZI gdje nitko više nema živaca da trpi svašta.
Kontrolirati treba i SEKTE koje u RH imaju pravo na finacianje iz proračuna,ali nesmije se zaposliti određen kvalitetan krim-servis koji će to pratiti,nesmije jer ovo odgovara vladajućima nered među nama običnim pukom,ubace nam danas pedofiliju,sutra drugi oblik maltretiranja,drugi dan lažne branitelje ,a SVE to dok oni nas pljačkaju i to ni manje ni više nego pod Hrvatskim stijegom za koji je da bi se vijorio palo 23000Hrvata .
Nitko nema vremena za ovakve slučajeve maltretiranja u vlasti,oni se osvrnu u kamere samo onda kad ih se nešto priupita i to je to.
Ja smatram da će to teško kod nas dovesti se u red iako bi represionim načinom za godinu -dvije sve moglo ,ali neće bagra na vlasti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika