25.03.2012. / 17:49

Autor: Totalsport

Van Persie: Oxlade-Chamberlain može postati Arsenalov Wayne Rooney

Imaju po nešto od svega, a premda Chamberlain uglavnom igra na krilnim pozicijama, a Rooney u sredini, to se lako može promijeniti u budućnosti - zaključio je kapetan Arsenala

Robin Van PersieRobin Van PersieNizozemac Robin Van Persie, kapetan nogometaša Arsenala, vjeruje da je njegov mladi suigrač Alex Oxlade-Chamberlain potencijal postati za "topnike" ono što je Wayne Rooney za Manchester United.

Proteklog je ljeta Chamberlain u jednom od najskupljih transfera u povijesti Arsenala pristigao iz Southamptona, a već je u prvoj sezoni oduševio svojom zrelošću u važnim utakmicama.

Posebno je mladi Englez odigrao impresivno prvo poluvrijeme u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Milana kada je na poziciji u sredini, a ne na svojoj uobičajenoj u napadu, asistirao za dva pogotka, te se uspješno nosio s veznjacima Milana prekidavši im brojne akcije.

- Alex može napraviti velike stvari. Posjeduje igračke kvalitete koje mu garantiraju blistavu budućnost kako u Arsenalu tako i u engleskoj reprezentaciji. Već je u nekim utakmicama pokazao koliko je brz i inteligentan nogometaš. Uz sjajnu tehniku točno zna kada treba proigrati suigrača, a kada zadržati loptu - nahvalio je 18-godišnjeg suigrača Van Persie, te ga usporedio s najvećom engleskom zvijezdom, napadačem Manchester Uniteda Wayneom Rooneyom.

- Puno me Alex podsjeća na Rooneya. Oba su vrlo svestrani nogometaši jer mogu zabijati, asistirati i dirigirati igrom svoje momčadi. Imaju po nešto od svega, a premda Chamberlain uglavnom igra na krilnim pozicijama, a Rooney u sredini, to se lako može promijeniti u budućnosti - zaključio je kapetan Arsenala.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika