26.03.2012. / 13:50

Autor: Totalsport

Video: Obama pozvao Sjevernu Koreju na 'traženje mira'

Ponovio je poziv za nuklearnim razoružanjem, dodavši kako SAD imaju i previše nuklearnog naoružanja te kako će smanjiti svoj arsenal bez obzira na sigurnost zemlje i saveznika

Barack Obama (Reuters)Barack Obama (Reuters)Predsjednik SAD-a Barack Obama pozvao je sjevernokorejske vlasti na 'hrabrost u traženju mirnih rješenja', piše Guardian.

U govoru na Sveučilištu Hankuk u južnokorejskom Seulu naglasio je kako bi 'neuspjeh značio budućnost bez časti, poštovanja ili nade za narod te zemlje'. Ponovio je poziv za nuklearnim razoružanjem, dodavši kako SAD imaju i previše nuklearnog naoružanja te kako će smanjiti svoj arsenal bez obzira na sigurnost zemlje i saveznika.

Istaknuo je kako S. Koreja mora promijeniti politiku ili će završiti u izolaciji i srušiti 'snove svog naroda'. Govor je održao samo dan nakon posjeta demilitariziranoj zoni između Sjeverne i Južne Koreje, što je opisao kao doživljaj 'očajnog puta kroz vrijeme'.

Obama je govorio i na Međunarodnom nuklearnom summitu gdje se je sastao s Dimitrijem Medvjedevim. Kasnije se sastao s predsjednikom Kazastana, Nursultanom Nazarbajevim i kineskim predsjednikom Hu Jintaom. Razgovaralo se o svjetskim političkim pitanjima, nuklearnom razoružanju i situaciji u Iranu te Siriji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika