Objavljeno u Nacionalu br. 854, 2012-03-27

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Bišćanu i Hrvatskoj treba zaštita od Zdravka Mamića

Opjevan jezikom koji je sam stvorio, dinamov bogataš i jezikoslovac sada traži da ga od posve legitimnih rugalica Bad Blue Boysa štite hrvatska ministarstva, jer dobro zna da je našu javnost davno trebalo zaštititi od njegovih sramotno primitivnih i nasilnih javnih ispada

Ivan StarčevićIvan StarčevićNEDJELJOM U DVA

Nedjelja, HRT 1, 14.00

Najprije je nekakvo anonimno šušketalo zvano Petar Sštefanić, umjesto da zbog svoje govorne mane i koječega drugog smjesta dobije cipelu i s radija i s televizije (pravac u tiskane medije, na portu), odšušketalo koješta o g. Darku Milinoviću, sirovom političaru ovdašnjem. Ni radijski voditelj Stanković, ni intimni mu radijski kolega Sštefanić, nekim čudnim slučajem, iako znaju da se u Gospiću ništa ne događa mimo znanja i volje njihova dragog gosta, nisu spomenuli ubojstvo Milana Levara i nestanak fotografija u istrazi o silovanju američke košarkašice Ilishe Jarrett. Gospićki šerif osjetio je s kim ima posla, pa se pred nijemim voditeljem Stankovićem počeo razmetati kao da u četiri oka razgovara s nekim svojim pouzdanicima. Govorio je i govorio ništa ni o čemu, jer pred sobom je imao voditeljsku lutku koja ga nije prekidala. Beba Stanković, kao i sve bebe koje progledaju kad ih posjednete, jako se pouzdavao u svoj prodorni pogled, ali do senzibilnog Milinovića nije doprla poruka ja sam toliko nadmoćan da mi je dosadno.


RTL DANAS

Srijeda, RTL TV, 18.30

Nastavljena je odlična priča Nataše Božić o tome da političari koji će zastupati Hrvatsku u Europskoj uniji ne znaju ni jedan strani jezik. Čak ni engleski kojega je toliko u Hrvatskoj da će njime uskoro prokmečati sva novorođenčad u hrvatskim rodilištima. Nadamo se da će RTL TV Božićkinu priču eksploatirati puno duže nego rodu Malenu i njenog rodana Klepetana. Taj slavni RTL-ov sentimentalni ep svima je stravično išao na jetra, i to zdrava jetra, a sam Bog zna koliko su patili cirotični hrvatski alkoholičari. U drugom nastavku (hoćemo još!) predsjednik vlade Milanović jako se zanio kad je branio svoju stranačku drugaricu Ingrid, uhvaćenu u teškom neznanju engleskog. I sam je počeo krivo izgovarati (ekskvižit), ispravljati se (ekskvizit), govoriti nekakve besmislice (šort kat prilozi). Pravobranitelja za djecu već imamo, pa bi brižni predsjednik Milanović mogao izmisliti pravobranitelja za engleski i na radno mjesto uvaliti još nekog svojeg ili Josipovićevog prijatelja/icu. I ovajput bez javnog natječaja, molim.

DNEVNIK

Srijeda, Nova TV, 19.15

Novinar Vjekoslav Đaić ima najbolju priču: Papa je prije dvije godine i dva dana rekao da svećenike pedofile svećenici trebaju prijaviti policiji. Đaić i njegova Nova TV jedini su činjenicama reagirali na ono nešto iz hrvatske katoličke crkve. Ono nešto je komunikacija biskupa Puljića s novinarkom koja ga je pitala zašto je sebe proglasio policijskim doušnikom, a trebao je samo policiji prijaviti svećenika pedofila. Nisam ja nikakav udbin suradnik, bio se otresao biskup kad su ga pitali treba li crkva prijavljivati svećenike pedofile. Žrtve su progovorile, pa su novinari, u ime naše drage javnosti, lijepo pitali. I kardinal Bozanić je rekao da svećenici trebaju svoje kriminalce prijaviti policiji. Pustimo sad to: svaku daljnju raspravu presjekao je Vjekoslav Đaić.

DNEVNIK PLUS: JONATHAN FRANZEN

Srijeda, HRT 1, 20.07

U besprijekorno sročenom uvodnom prilogu Line Kežić čuli smo i vidjeli sve o američkom književniku Jonathanu Franzenu. S njim je razgovarao voditelj Aleksandar Stanković. Osim blagodati da se upoznamo ni manje ni više nego sa zaista slavnim književnikom, zahvalni smo i na posve novom odnosu prema gostu. Voditelj Stanković bio je ushićen i radostan. Ne bi bilo loše da voditelj Stanković takvo svoje lice pokaže i gledateljima svoje emisije “Nedjeljom u dva”. Shvaćamo da se rijetko tko može radovati kad pred sobom na poslu, na metardva, ugleda hrvatskog političara, pa još s njim mora razgovarati, npr. s nekakvim HDZ-ginekologom, štovanim g. Darkom Milinovićem, ali služba je služba. Možda bi g. Stankoviću, osim spoznaje da ima posao i plaću, pomoglo kad bi shvatio da radi za pretplatnike. Oni gledaju njega, od njega očekuju nekakvu zabavu. Ni njegovi gosti, ni njegova politička opredjeljenja publiku ne zanimaju.

DNEVNIK

Subota, Nova TV, 19.15

Opjevan jezikom koji je sam stvorio, dinamov bogataš i jezikoslovac sada traži da ga od posve legitimnih rugalica Bad Blue Boysa štite hrvatska ministarstva, jer dobro zna da je našu javnost davno trebalo zaštititi od njegovih sramotno primitivnih i nasilnih javnih ispada. Tko će nas zaštititi od Nove TV, ne zna se. U trenutku kad je svima jasno da velikom hrvatskom nogometašu Igoru Bišćanu i Hrvatskoj treba zaštita od javnih manira nogometnog šefa Zdravka Mamića, Nova TV i njen uposlenik Željko Vela genijalno su se odlučili da im gost u Dnevniku bude baš dotični Mamić. Uposlenik Vela nije baš večeras bio u nekoj formi, pa je kao zadnja neznalica pokazao svoje suosjećanje s objektom. Objekat zvani Mamić bio je upitan da li se ikada zapita pa što mu je sve skupa ovo trebalo. Ne moraš biti Albert Schweitzer ili neki drugi slavni svjetski humanist i dobrotvor da bi znao da je g. Mamiću sve ovo zaista trebalo i to jako. Pomoć mu je došla s krive strane: od javnosti koju zastupa Vela i slični sportski tobože novinari.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika