27.03.2012. / 07:44

Autor: Hina

BMW povlači 1.3 milijuna automobila serija 5 i 6

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW povlači oko 1,3 milijuna vozila diljem svijeta zbog mogućih problema sa akumulatorom koji bi, u ekstremnim slučajevima, mogli dovesti do požara, prenosi u ponedjeljak BBC.

BMW X6BMW X6Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW povlači oko 1,3 milijuna vozila diljem svijeta zbog mogućih problema sa akumulatorom koji bi, u ekstremnim slučajevima, mogli dovesti do požara, prenosi u ponedjeljak BBC.

Automobili uključeni u opoziv su modeli serije 5. i 6. proizvedeni između 2003. i 2010. godine. Kompanija je priopćila da je primila devet izvješća o kvarovima, ali joj nije poznato da su ti kvarovi rezultirali ozljedama.

Vlasnici trebaju vozila dovesti kod ovlaštenih distributera za popravak. Tvrtka navodi da poklopac akumulatora s kablovima može biti krivo montiran.

"Da bi se provele kvalitetne mjere, BMW povlači sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, sagrađene između 2003. i 2010. koji su i dalje na tržištu, radi popravka kod ovlaštenih dilera", ističe se u priopćenju.

Utvrđeni nedostatak "može dovesti do neispravanosti električnog sustava, vozilo može imati probleme s paljenjem, a u nekim slučajevima može doći do nagorenosti ili požara", dodaje BMW. Tvrtka je najavila da će pisati svim vlasnicima vozila te da će provjere trajati oko 30 minuta i biti besplatne.

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 27.03.12. 10:41

Ma hebo kablove, X6 je Bog Bogova, samo 83.000 Eura neću imati ni za 3 života da ga kupim!


registracija
19/7/11

bubba, 02.04.12. 01:23

kako li će kriminalci servisirati ukradene bmw-ove, kako li će se servisirati onaj skriveni sanaderov bmw u hdz-u, valjda to jarnjak bum sriktal.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika