27.03.2012. / 15:06

Autor: Hina

"Profil" i "Mozaik" spajaju knjižare

Izdavačke kuće "Profil" i "Mozaik knjiga" u travnju će svoje knjižare povezati u jedinstveni maloprodajni lanac od 29 knjižara, a nova će tvrtka objediniti i internetske knjižare, priopćile su danas te dvije izdavačke kuće.

Nastati će jedna velika knjižaraNastati će jedna velika knjižaraIzdavačke kuće "Profil" i "Mozaik knjiga" u travnju će svoje knjižare povezati u jedinstveni maloprodajni lanac od 29 knjižara, a nova će tvrtka objediniti i internetske knjižare, priopćile su danas te dvije izdavačke kuće.

"Profil Mozaik" promicat će domaću i stranu književnost, kao i domaće i strane autore organiziranjem promocija knjiga, predstavljanjem autora te nastojati knjižari vratiti obilježje mjesta za dobro raspoloženje, zabavu, ali i kulturni boljitak, navodi se u priopćenju.

Vlasnik "Profila" Daniel Žderić nada se da će udruživanje dviju izdavačkih kuća pozitivno utjecati na čitalačke navike u hrvatskom društvu.

"Na obrazovanost i kupovnu moć ljudi možda ne možemo utjecati, ali svakako možemo omogućiti da naši proizvodi budu dostupniji svima koje vodi želja za dobrom knjigom, a to je poveznica koja daje čvrst temelj našoj novoj suradnji", rekao je Žderić.

Direktor "Mozaika knjiga" naglasio je da je nakladnicima "cilj zadržati dvije dobre knjižarske mreže", dodavši da će tvrtka Profil Mozaik biti velik knjižarski lanac na tržištu koji će, uz knjige osnivača, prodavati izdanja svih hrvatskih nakladnika.

"Mozaik knjiga i Profil izdavaštvo pod okriljem nove tvrtke ubuduće će biti usmjereni isključivo prema nakladničkoj djelatnosti", dodao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika