27.03.2012. / 17:06

Autor: Hina

Ministar Matić

'Branitelji snažno politizirani'

Dio predstavnika braniteljskih udruga, nezadovoljan kašnjenjem početka sastanka s ministrima, napustio je Gradsku vijećnicu dok je ispred zgrade Gradskog poglavarstva u tijeku bila konferencija za novinare ministara

Photo: Anto Magzan/PIXSELLPhoto: Anto Magzan/PIXSELLMinistri branitelja, obrane i zdravlja Predrag Matić, Ante Kotromanović i Rajko Ostojić, koji se uz ministra turizma Veljka Ostojića nalaze danas u posjetu Vukovaru, susreli su se u Gradskoj vijećnici s predstavnicima braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Vukovarske branitelje su upoznali s namjerom da se u Hrvatskoj uvede odličje Junak Domovinskog rata koje bi nosilo ime zapovjednika obrane vukovarske gradske četvrti Borova naselja ubijenog u Domovinskom ratu, generala Blage Zadre.

"Blago Zadro bio je istinski heroj, poput brojnih drugih hrvatskih branitelja od kojih su mnogi bili junaci Domovinskog rata", kazao je ministar Ante Kotromanović.

Ministar Predrag Matić izrazio je zadovoljstvo susretom s braniteljima rekavši kako je ministarstvo otvoreno prema svim hrvatskim braniteljima i spremno pomoći u rješavanju problema s kojima se ta populacija suočava.

Tijekom sastanka bilo je govora i o statusu maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, potrebi preventivnih zdravstvenih pregleda hrvatskih branitelja, izgradnji spomenika braniteljima u Vukovaru te drugim pitanjima od važnosti za branitelje.

Dio predstavnika braniteljskih udruga, nezadovoljan kašnjenjem početka sastanka s ministrima, napustio je Gradsku vijećnicu dok je ispred zgrade Gradskog poglavarstva u tijeku bila konferencija za novinare ministara.

Komentirajući to ministar Predrag Matić je rekao kako je to "još jedan dokaz o snažnoj politiziranosti braniteljske populacije", a koje, kako je kazao, ne bi trebalo biti te će se on snažno boriti za depolitizaciju branitelja i braniteljskih udruga.

U izjavi novinarima, Matić je također potvrdio kako će registar branitelja biti objavljen kada se za to stvore svi zakonski uvjeti poručivši kako se pravi hrvatski branitelji nemaju čega bojati. Također je rekao kako je za objavu registra podršku dobio od vukovarskih branitelja, koji su, rekao je, bili prvi za objavu popisa.

Nakon razgovora s braniteljima ministri su posjetili vukovarsku Opću županijsku bolnicu te Memorijalni centar Domovinskog rata u vojarni 204. brigade u Vukovaru.

Vezane vijesti

S HDZ-om 'za stolom'

S HDZ-om 'za stolom'

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je, komentirajući izjavu predsjednika RH Ive Josipovića o potrebi… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 27.03.12. 17:26

Na što su pali branitelji kada im jedan, na silu iz podruma izvučeni i mobilizirani Srbin, Predrag Fred Matić, soli pamet kao nadležni ministar.

Kad si protiv Freda onda si ispolitiziran! Kakav intelektualni doseg riješavanja jednog običnog nazovi incidenta!?


registracija
26/10/11

eezy, 27.03.12. 17:40

Ako ga nisu prebili, onda je dobro "prošo"!!!


registracija
11/1/10

fluid, 27.03.12. 19:09

Ništa vi nećete riješiti.Neznate šta bi sa 250.000 lažnih branitelja?-Matić; "Ako netko od lažnjaka ima tri stana,to nije dobro.Trabao bi dva vratiti".To je truli kompromis nedosljednih osoba koje lamentiraju o pravdi ali u suštini ništa da isprave.Obećanja kako će sve pročešljati i ispraviti nepravde,su obične predizborne gluposti.Niti će šta protresti,niti će išta ispraviti.Onako kako oni vide ispravljanje,nema nikakvog smisla sa stvarnošću.Drže se zakonskih članaka kao pijani plota i,bez obzira na objektivnosti,namjera im je jedino rezanje broja branitelja.Svih.I lažnih i onih koji,iz pravnih glupih razloga koje je nametnula HDZ-ova vlada još,nemogu ostvariti svoja prava.Čista demagogija.No,neka im bude na čast.Ispravljanje nepravdi iz rata,nikada neće biti odrađeno kako treba.Jednostavno je u startu sve tako nakaradno postavljeno,da nema načina ni volje da se nepravde isprave.Revolucija jede svoju djecu!Ne,moralne nule zadužene za provedbu pravde,jedu djecu revolucije.Danas oni sude braniteljima,sutra će im se to vratriti upravo na način kako to drugima sada rade.Jedini koji su debelo profitirali iz braniteljske problematike općenito,su doktori po komisijama(Rubala i ekipa),pravnici koji su zastupali branitelje i pojedini ispolitizirani aparatčici tipa (Đakić).Lažnjaci su standardni problem a tragikomična situacija koja je proizišla iz i nakon rata,je katastrofa za anale hrvatske povijesti.Sve u svemu smrad do neba po svim kriterijima koji postoje u svezi braniteljstva.


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 27.03.12. 19:52

Ne moze nacionalist zvonko a da ne pomene Srbe.Ocigledno da su mu Srbi frustracija i kompleks...


registracija
24/7/11

mrvek, 28.03.12. 09:40

Zvonko kao iobično, brani crnotorbare i svećenike pedofile, a pljuje po udrugama koji kritiziraju pedofile i ljudima koji ne vole njegove crnotorbare. Zvonko je također jedno obično govno kakvo svijet nije vidio. Normalno da pljuje kad je i on lažni branitelj. Možeš ti srati koliko hoćeš a tvoji su zavili ovu zemlju u crno. Ajmo sad poklopi se ušima i šuti.


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.03.12. 10:32

mrvek,
Tema je Fred. Prije bi se reklo da si ti neka vrsta "lažnjaka", "aboliranka" ili "dobrovoljno mobiliziranog" igrača čim imaš potrebu braniti jednog Fredića. Pošten čovjek ne može stati iza Freda, ne može!


registracija
7/7/11

gadovi, 28.03.12. 14:48

zvonko

Misliš da pošten čovjek može stati jedino uz Đakića
Ma koje si to g_ _ _ o
Cijela zemlja vidi u šta je se to sa braniteljima izrodilo. U najobičniju nacionalnu sprdačinu.
Šta je? ponestalo srpskih frižidera, videorekordera i sl. pa prešli na mirovinski fond svojih sugrađana uz svekoliku asistenciju bjeloglave ograničene kokoši u zamjenu za poziciju prvog ešalona čuvara HDZ-a
Ma nosi se u tri p.m.


registracija
7/7/11

gadovi, 28.03.12. 14:56

mala dopuna

mislim na lažnjake koji su preuzeli primat


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.03.12. 15:28

gade,
kaj si ti:
- lažnjak,
- aboliranko ili
- dobrovoljno mobilizirani?
Za Freda znam da je em lažni branitelj, em lažni bojnik, em lažni pukovnik pa na kraju lažni brigadir a Stipetić ga predlaže za lažnog i počasnog lažnog brigadnog generala.
Jel znaš ti složiti rečenicu koja ne sadrži psovke, uvrede, HDZ, Kosoricu i slično? Ja se ne osvrćem na spomenute nego samo na Freda, inače, da ponovim, lažnog Freda, toliko da sumnjam i u njegovo ime i prezime i da li on uopće postoji ili je partijska podvala, poput nekad Waltera!
Vidim da jako dobro znaš šta se kralo po hrvatskim kućama. Još uvijek vodiš evidenciju? I, pošto jedan Normende?


registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.03.12. 15:36

Nisu politizirani nego hadezeizirani.


registracija
16/2/11

pro, 30.03.12. 16:39

lolobrigita:Re

nismo svi u Hdz-u a pogotovo u bilo kojoj stranki
jer to nisu stranke to su udruženja koja kradu kune a isto mislim i za tkz. Braniteljske udruge gdje si im dobar ,kad plačaš članarinu.akd trebaš nešto za sebe i svoju obitelj odgovor je treba ti tri godine da budeš član...Molim ne trpajte nas sve u isti koš za smeće


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika