27.03.2012. / 17:50

Autor: Hina

Ankete:

Sarkozy dostiže Hollandea u prvom krugu

Međutim, ovo ispitivanje, provedeno krajem prošlog tjedna ubrzo nakon što je policija ubila napadača koji je pobio sedmero ljudi, pokazalo je da će Hollande ipak pobijediti Sarkozyja u drugom krugu 6. svibnja s 54 posto glasova naspram 46 posto

Francois HollandeFrancois HollandeKonzervativni francuski predsjednik Nicolas Sarkozy dostiže svog socijalističkog protivnika Francoisa Hollandea u prvom krugu predsjedničkih izbora idućeg mjeseca, ali ne i u drugom, pokazala su u utorak tri ispitivanja javnog mišljenja.

Anketa IPSOS Logice pokazala je da će Hollande osvojiti 28 posto glasova u prvom krugu izbora 22. travnja, dok će Sarkozy dobiti 27.5 posto glasova.

Međutim, ovo ispitivanje, provedeno krajem prošlog tjedna ubrzo nakon što je policija ubila napadača koji je pobio sedmero ljudi, pokazalo je da će Hollande ipak pobijediti Sarkozyja u drugom krugu 6. svibnja s 54 posto glasova naspram 46 posto.

Neke su ankete dale prednost Sarkozyju u prvom krugu, a sve su pokazale da dostiže Hollandea nakon ubojstva Mohameda Meraha. Dvadesetrogodišnji Merah smaknut je snajperskim hicem u okršaju s policijom nakon 30-satne opsade njegovog stana tijekom koje je i priznao svih sedam ubojstava.

Druga anketa Harris Interactivea pokazala je da će Sarkozy biti bolji u prvom krugu od Hollandea. Sarkozy je dobio 28 posto glasova, a Hollande 27.

Treća anketa Ifop-Fiduciala, provedena za tjednik Paris Match, dala je Sarkozyju 28,5 posto glasova, a Hollandeu 26,5 posto.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika