28.03.2012. / 11:59

Autor: Totalsport

Karijeru završila ponajbolja nogometašica svih vremena

Tri je puta u FIFA-inu izboru birana najboljom nogometašicom godine u svijetu

Birgit PrinzBirgit PrinzBirgit Prinz, 34-godišnja njemačka nogometašica, u utorak je oproštajnom utakmicom između svog dugogodišnjeg kluba Frankfurta i njemačke reprezentacije zaključila jednu od najznamenitijih karijera uopće u ženskom nogometu.

- Bila je to vrlo zabavna večer. Nadam se da smo se svi dobro proveli - rekla je Prinz nakon što je pretkraj utakmice napustila travnjak uz ovacije gledališta.

Karijeru je odlučila okončati nakon razočaravajućeg nastupa Njemica na Svjetskom prvenstvu koje je Njemački nogometni savez organizirao ujesen prošle godine.

Na Svjetskim je prvenstvima ova velika napadačica zabila ukupno 14 golova te po tom kriteriju dijeli prvo mjesto s Brazilkom Martom, najboljom nogometašicom današnjice.

U 214 nastupa za njemačku reprezentaciju zabila je 128 golova. Osvojila je dva naslova svjetskih, pet europskih prvakinja, te tri brončane olimpijske medalje.

Tri je puta u FIFA-inu izboru birana najboljom nogometašicom godine u svijetu.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika