28.03.2012. / 16:59

Autor: Nacional.hr

Ostojić: Pravo na umjetnu oplodnju ima svaka žena

U Nacrtu je sadržano načelo zamrzavanja embrija, načelo izbora metode, načelo zdravlja žena i djece, načelo pravednosti, dostupnosti i suradnje s nevladinim udrugama

Rajko OstojićRajko OstojićMinistar zdravlja Rajko Ostojić održao je konferenciju za tisak o Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji, na kojoj je izjavio da je ponosan na Nacrt ovog Zakona, koji je jedan od najnaprednijih zakona u Europi. Također je istaknuo da je u Nacrtu sadržano svih šest načela obećanih u tijeku kampanje, a to su načelo zamrzavanja embrija, načelo izbora metode, načelo zdravlja žena i djece, načelo pravednosti, dostupnosti i suradnje s nevladinim udrugama. Kazao je i da je započela javna rasprava te da se, sukladno proceduri, traže mišljenja ostalih ministarstava, a cilj je da se u svibnju Zakon počne primjenjivati.

Isto tako, ministar Ostojić se nadovezao na izjavu ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, koja je kazala kako nema prijepora koalicijskih partnera oko ovog Zakona te da je usuglašen stav da žena ima pravo na medicinski potpomognutu oplodnju bez obzira na bračni ili partnerski status. Potvrdio je kako je to njihov zajednički stav i naglasio kako su SDP i HNS partneri, sa sličnim ili čak negdje istim svjetonazorom te ustvrdio da je cilj i obveza Ministarstva omogućiti svim ženama i svim parovima da napokon dobiju dijete i da im to bude omogućeno u Hrvatskoj, bez odlazaka u inozemstvo.

Na pitanje hoće li homoseksualnim parovima biti omogućena medicinski potpomognuta oplodnja, ministar Ostojić odgovorio je da je to kompleksno pitanje, a s obzirom da se desetljećima mijenjala definicija homoseksualizma, koja je ranije bila smatrana kao bolest, to je i odgovor na postavljeno pitanje. Dakle, što će biti za deset godina, dogodit će se civilizacijski pomak, te odgovor na pitanje zaključio rečenicom na engleskom jeziku: „Gay is O.K."

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

registracija
19/11/10

CROSTOJKOVIC, 29.03.12. 04:51

MENI OVAKAV MINISTAR ZDRAVSTVA NE TREBA



IMAMO HOMOSEKSUALNU VLAST KOJA SE SVAKODNEVNO DIČI SA IZJAVAMA I NAKAZNIM NARAŠTAJEM IZ "SODOME I GOMORE"

Ovo je najveći grijeh onih koji su glasali za ovakvu vlast, koja je potpuno nemoralna. Oni vode narod tiho kao ovce na klanje. Tako ja gledam (28.03.2012.) vijesti RTL-a u 18,30 sati i vidim ministra zdravstva Rajka Ostojića (SDP), gdje je otvarao svoja usta i govorio: "Gay is OK!"

Svaki dan gledamo "bolesne" izjave i one se okreću na glavnim medijima u Hrvatskoj, oni truju nam djecu umjesto da ih uče zdravlju. Verbalno su (iz)boli duše normalnih ljudi i omalovažili ih. Cere nam se ti napasnici i rugaju...

Vlada RH, stalno donosi neke mjere za oporavak gospodarstva, dok je situacija za narod sve teža. Broj nezaposlenih još uvijek raste, drugi koji rade gube radna mjesta... Vlast laže kao i sve druge do sada. Rajko je ministar zdravstva, Ranko je ministar policije,.., Veljko Ostojić je ministar turizma...

Dok rodbina upravlja Hrvatskom,.., kao nekom svojom "prćijom", dotle sve sami "tugovani" sjede po parkovima ili se nalaze u caffićima i na terasama.
Nitko ništa ne radi. Vodeći političari skinuli su sa sebe svu odgovornost. Mnogi u Hrvatskoj su u sebi klonuli i nisu se spremni boriti za nešto bolje..


U Bjelovaru, 28. ožujak 2012. godine

Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com
------------------------------------------


registracija
2/6/11

stereo, 29.03.12. 07:00

Meni ovakovi sugrađani ne trebaju, kada Popovi 'mažu' dijecu šute kao ona stvar a sada su se raskokodakali.
Svatko ima pravo na svoju privatnost i kak bu oplođen to je njegova star.
Kaj nisi govoril o bolesnim izjavama kada je Tuđman bil živ (valjda ti se tada još mošnje nisu spustile konju jedan)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika