28.03.2012. / 18:50

Autor: Hina

Papu na Trgu revolucije dočekale stotine tisuća ljudi

Papa Benedikt XVI. je stigao u srijedu prije podne na Trg revolucije u Havani gdje su ga uoči njegove druge mise na otvorenom tijekom pohoda Kubi dočekale stotine tisuća ljudi.

Tisuće su dočekale papu Benedikta XVI.Tisuće su dočekale papu Benedikta XVI.Papa Benedikt XVI. je stigao u srijedu prije podne na Trg revolucije u Havani gdje su ga uoči njegove druge mise na otvorenom tijekom pohoda Kubi dočekale stotine tisuća ljudi.

Benedikt XVI. je do Trga revolucije stiga u papamobilu okruženom crnim limuzinama. Na trgu se nalazi nekoliko stotina tisuća ljudi, vjernika, ateista i komunista, od kojih su ga mnogi čekali cijelu noć, javljaju agencije.

Iz prvog reda misu će slušati kubanski predsjednik Raul Castro i drugi dužnosnici režima.

Na istom trgu je 1998. u nazočnosti Fidela Castra Ivan Pavao II., prvi Papa koji je posjetio Kubu, zatražio da se "Kuba otvori prema svijetu i da se svijet otvori prema Kubi".

Fidel Castro je objavio da će se u srijedu na nekoliko minuta nakon mise sastati s Benediktom XVI. "S velikom radošću pozdravit ću u srijedu njegovu ekscelenciju papu Benedikta XVI, kao što sam to učinio s Ivanom Pavlom II (1998.), čovjekom koji se uvijek s naklonošću odnosio prema djeci i skromnim malim ljudima iz naroda", poručio je Fidel Castro u internetskoj poruci.

Benedikt XVI. je u utorak 40 minuta razgovarao s predsjednikom Raulom Castrom, Fidelovim bratom. O tom se susretu ne zna puno, tek da je Papa zatražio od predsjednika više prostora za Crkvu kako bi mogla dati puni doprinos moralnom i društvenom napretku kubanskog naroda. Usto je predložio da Veliki petak, dan Kristova razapinjanja na križ, bude neradni dan.

Ivan Pavao II. je kod Fidela Castra postigao da se Božić proglasi blagdanom.

Benedikt XVI. je u ponedjeljak predvodio prvu misu tijekom posjeta Kubi, na otvorenom u Santiagu, 900 km jugoistočno od Havane.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika