29.03.2012. / 07:47

Autor: Hina

Sarkozy se približava Hollandeu

Drugo istraživanje javnog mišljenja koje je provela agencija CSA pokazalo je da Sarkozy u prvom krugu osvaja 30 posto glasova a da je Hollande u odnosu na prošlomjesečno istraživanje izgubio dva posto i sada ima potporu 26 posto birača

ArhivaArhivaRezultati dviju anketa u srijedu su pokazali da konzervativni francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ima prednost pred svojim socijalističkim izazivačem u prvom krugu predsjedničkih izbora idućeg mjeseca i smanjuje njegovu veliku prednost za drugi krug izbora koji bi mogao biti održan u svibnju.

Istraživanje grupe TNS-Sofres/Sopra utvrdilo je da u prvom krugu izbora 22. travnja za Sarkozyja namjerava glasovati 29 posto ispitanih a za Francoisa Hollandea, koji želi postati prvi socijalistički predsjednik Francuske nakon 1995. godine, 28 posto ispitanih. Sarkozy je u odnosu na ispitivanje od prije dva tjedna osvojio tri posto glasova više dok je Hollande izgubio dva posto.

Drugo istraživanje javnog mišljenja koje je provela agencija CSA pokazalo je da Sarkozy u prvom krugu osvaja 30 posto glasova a da je Hollande u odnosu na prošlomjesečno istraživanje izgubio dva posto i sada ima potporu 26 posto birača.

Istraživanje TNS-Sofresa pokazalo je da Hollande ipak u drugom krugu pobjeđuje Sarkozyja s razlikom od deset posto, 55 spram 45 posto, no u prethodnom je istraživanju ta razlika bila 16 posto.

Anketa agencije CSA, predviđa, međutim, tješnje nadmetanje jer se razlika s osam posto prošlog mjeseca smanjla na šest, te Hollande osvaja 53 a Sarkozy 47 posto glasogva.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika