29.03.2012. / 11:20

Autor: Hina

Ostojić potvrdio

Srpska mafija prijetila Karamarku

U hrvatskim medijima danas je objavljeno da je Karamarku zaprijetio Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, koji u beogradskom zatvoru čeka rasplet suđenja zbog ubojstva novinara tjednika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića

Photo: Željko Lukunić/PIXSELL (arhiva)Photo: Željko Lukunić/PIXSELL (arhiva)Ministar Ostojić potvrdio je da zna za informaciju da je njegov prethodnik na ministarskom položaju Tomislav Karamarko primio prijetnje od srbijanske mafije. Rekao je da se mora procijeniti svaku prijetnju i u ovom trenutku nastaviti daljnju zaštitu.

Na upit jesu li prijetnje ozbiljne nije želio odgovoriti. "Nemojte me to pitati znate da vam to nikad neću reći", kazao je Ostojić.

U hrvatskim medijima danas je objavljeno da je Karamarku zaprijetio Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, koji u beogradskom zatvoru čeka rasplet suđenja zbog ubojstva novinara tjednika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića. Nagađa se da je Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) napravila sigurnosnu procjenu i utvrdila da se informacija o prijetnji pokazala pouzdanom.

Ostojić je na upit novinara kazao i da istraga o prijetnjama smrću bivšem potpredsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu nije gotova i da ne zna kada će završiti.

Na upit je li vladajuća koalicija dobivala prijetnje rekao je da ne može kazati za neki konkretni slučaj. "Ali ako se to dogodi s njima ćemo ozbiljno postupiti", rekao je.

Odgovorio je i da je prijedlog novog zakona o policiji završio svu proceduru do vlade, ali je na mišljenju kod Europske komisije (EK).

"EK na to mora dati svoj stav i dok to ne dobijemo ne možemo ići na vladinu sjednicu, odnosno to ne želimo jer smo se tako dogovorili s komisijom. Ako bude nekih primjedbi, vjerujem da ćemo biti u prilici da ih otklonimo i to je trenutna situacija", kazao je.

Vezane vijesti

Prikriveno bogatstvo beogradskog bossa: Srbija plijeni kuću, zgradu i zemljišta...

Prikriveno bogatstvo beogradskog bossa: Srbija plijeni kuću, zgradu i zemljišta Joce Amsterdama

Joca Amsterdam, optužen kao organizator grupe koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića, i njegova supruga Vera Milosavljević (40) uskoro bi mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika