29.03.2012. / 17:18

Autor: Hina

Murdoch se obrušio na "uštogljene bogatune" i desničare

Pobjesnjeli Rupert Murdoch u četvrtak je proglasio rat "neprijateljima" koji njegov News Corp optužuju za sabotiranje konkurenata, nazvavši ih "uštogljenim bogatunima i desničarima" zaostalim u prošlom stoljeću.

Rupert MurdochRupert MurdochPobjesnjeli Rupert Murdoch u četvrtak je proglasio rat "neprijateljima" koji njegov News Corp optužuju za sabotiranje konkurenata, nazvavši ih "uštogljenim bogatunima i desničarima" zaostalim u prošlom stoljeću.

Naime, BBC i Australian Financial Review tvrde da je sigurnosni odjel News Corpa za kodne kartice 'pay-TV'-a (NDS) odgovoran za piratske napade na konkurentske televizije, uključujući i one u SAD-u. Četverogodišnja istraga australskog dnevnog lista otkrila je kako je News Corp kreirao tajni odjel koji je imao zadatak da otkrije kodove konkurenata, a potom su kopije kartica prodavane na crnom tržištu, čime su konkurenti Austar i Optus oštećeni za desetke milijuna američkih dolara.

"Kaže se da svaki konkurent i neprijatelj gomila laži i klevete. Baš šteta. Lako se na to uzvrati. Pripremamo se", napisao je 81-godišnji Murdoch na Twitteru, jasno dajući do znanja da mu je sada već dosta ispričavanja.

"Neprijatelji imaju puno različitih agendi, ali najgori su stari uštogljeni bogatuni i desničari koji i dalje priželjkuju status quo sa svojim monopolima iz prošlog stoljeća", dodao je Murdoch na Twitteru.

"Ovo su teške optužbe, a svaka optužba za kriminal treba biti proslijeđena Australskoj saveznoj policiji kako bi se pokrenula istraga", izjavila je glasnogovornica ministra komunikacija Stephena Conroyja za Reuters.

Angus Grigg, jedan od novinara Financial Reviewa koji su istraživali priču, kazao je kako je njegov list objavio 14.400 mailova koji su ponudili sistemski pregled rada odjela News Corpa koji je provodio hakiranje kodnih kartica.

News Corp je bio umiješan u žestoki skandal oko hakiranja SMS poruka i prisluškivanja telefona u ugašenom tabloidu "News of the World" u Velikoj Britaniji, zbog čega je u četvrtak ostavku podnio i visoko pozicionirani dužnosnik Scotland Yarda Dick Fedorcio. Istraga protiv njega je pokrenuta jer je kao savjetnika za medije imenovao Neila Wallisa, bivšeg zamjenika glavnog urednika spomenutog tabloida.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika