31.03.2012. / 09:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Izložba u Kumrovcu

„Kako preživjeti rat“

Autor izložbe je doktor povijesnih znanosti Filip Škiljan koji se bavi prikazivanjem svakodnevnog života u Hrvatskom zagorju tijekom Drugog svjetskog rata

Predsjednik Sabora Boris Šprem otvorio je izložbu (Photo: Matija Topolovec/PIXSELL)Predsjednik Sabora Boris Šprem otvorio je izložbu (Photo: Matija Topolovec/PIXSELL)U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“.

Autor izložbe je doktor povijesnih znanosti Filip Škiljan koji se bavi prikazivanjem svakodnevnog života u Hrvatskom zagorju tijekom Drugog svjetskog rata.

U središtu zanimanja dr. Škiljana su takozvani „mali“ ljudi i njihove sudbine u Drugom svjetskom ratu. Izložba se bavi uvjetima života zagorskih seljaka u ratu, a prikazana je pomoću originalnih dokumenata, fotografija, predmeta i svjedočenja kazivača, istaknuto je na otvorenju.

U ime pokrovitelja, izložbu je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem.

Vezane vijesti

O 'dogovoru Milošević-Tuđman'

O 'dogovoru Milošević-Tuđman'

Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan izjavio je kako je međunarodna zajednica intervencijom mogla spriječiti rat u Bosni i Hercegovini i njegove… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika