31.03.2012. / 09:49

Autor: Hina

Rast plaća u Njemačkoj

Verdi, jedan od najvećih i najutjecajnijih sindikata koji predstavlja oko dva milijuna radnika u javnom sektoru tražio je povećanje plaća za 6,5 posto dok je vlada predlagala 3,3 posto tijekom dvije godine

IlustracijaIlustracijaDva milijuna zaposlenih u javnom sektoru u Njemačkoj će tijekom iduće dvije godine dobiti povećanje plaća od 6,3 posto, izjavio je u subotu ujutro nakon cjelonoćnih pregovora njemački ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friedrich.

Pregovori Friedricha, koje je zastupao njemačku vladu, i sindikata Verdi, vođeni u Potsdamu doveli su do sporazuma kojim je okončan niz prosvjeda održanih proteklih tjedana. Verdi, jedan od najvećih i najutjecajnijih sindikata koji predstavlja oko dva milijuna radnika u javnom sektoru tražio je povećanje plaća za 6,5 posto dok je vlada predlagala 3,3 posto tijekom dvije godine.

Sporazumom je izbjegnuta prijetnja većim štrajkovima nakon što je prošlih tjedana održan niz štrajkova upozorenja u najvećem europskom gospodarstvu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika