31.03.2012. / 12:51

Autor: Hina

Postoji mogućnost antisemitskih izgreda

Francuski ministar unutarnjih poslova Claude Gueant je, u razgovoru za nedjeljno izdanje lista Le Parisien ocijenio kako postoji mogućnost za antisemitske izgrede nakon nedavno počinjenih ubojstava u Toulouseu, istaknuvši da su se u zadnje dvije godine oni znatno smanjili.

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuski ministar unutarnjih poslova Claude Gueant je, u razgovoru za nedjeljno izdanje lista Le Parisien ocijenio kako postoji mogućnost za antisemitske izgrede nakon nedavno počinjenih ubojstava u Toulouseu, istaknuvši da su se u zadnje dvije godine oni znatno smanjili.

"Bez sumnje, tenzije su se pojačale. U zadnje dvije godine zamijetili smo smanjenje antisemitskih postupaka. Otprije tjedan dana, zbog uznemirujućih događaja, moram kazati kako postoji opasnost od njih," rekao je Gueant. "Moram istaknuti kako je bilo i anti-muslimanskih incidenata. Naša je zadaća zaštititi jedne i druge, istodobno braneći nacionalno jedinstvo."

Nakon što je 19. ožujka Mohamed Merah ubio troje djece i njihova učitelja, francuske su vlasti najavile pojačane mjere sigurnosti u židovskim školama.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika