01.04.2012. / 21:11

Autor: Hina

Hugo Chavez došao na Kubu na nove terapije zračenja

Dvojica državnika su kratko razgovarala pokraj zrakoplova kojim je Chavez doputovao, navodi u nedjelju kubanski dnevni list Juventud Rebelde

ArhivaArhivaKubanski predsjednik Raul Castro u subotu navečer je dočekao svog venezuelanskog kolegu Hugu Chaveza, koji je stigao na Kubu na nove terapije zračenja karcinoma, mjesec dana nakon operacije.

Dvojica državnika su kratko razgovarala pokraj zrakoplova kojim je Chavez doputovao, navodi u nedjelju kubanski dnevni list Juventud Rebelde.

Chavez je 24. ožujka bio na Kubi na prvoj od pet terapija zračenjem.

Vlasti Venezuele nisu nikada precizirale vrstu njegovog karcinoma i zanijekale su da se proširio na druge organe.

Hugo Chavez je 26. veljače bio na drugoj operaciji karcinoma u području zdjelice, s kojeg mu je odstranjen u lipnju 2011., također na Kubi.

Na vlasti od 1999., Chavez se priprema natjecati za novi šestogodišnji mandat na predsjedničkim izborima 7. listopada, gdje se se suočiti s kandidatom oporbe Henriqueom Caprilesom Radonskim, guvernerom bogate pokrajine Miranda.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika