02.04.2012. / 12:15

Autor: Martina Čizmić

HT predstavio svoje podatkovne tarife za LTE

Studenti i mladi između 18 i 28 godina osim neograničenog surfanja imaju dodatnu pogodnost u obliku popusta od 50 kn na mjesečnu naknadu za najbrži mobilni internet

Ivica MudrinićIvica MudrinićNakon puštanja LTE mreže u komercijalnu upotrebu, Hrvatski Telekom predstavio je i podatkovne tarife namijenjene privatnim i poslovnim korisnicima koji žele koristiti mobilni internet.

Prednost LTE tehnologije je u mnogo većim brzinama prijenosa podataka putem mobilnog interneta no što je to do sada bilo moguće. Razvoj LTE mreže inicijalno započinje na frekvencijama od 1800 MHz i sa širinom pojasa od 10 MHz, što će omogućiti korisničku percepciju brzine podataka do 75 Mb/s. Kasnije će se LTE tehnologija razvijati i na drugim frekvencijskim područjima, a sa širinom pojasa od 20 MHz dostići će se brzine podataka do 150 Mb/s.

Kako je na predstavljanju istaknuo Johan Buse, član Uprave i glavni operativni direktor za privatne korisnike HT-a, korisnicima će biti na raspolaganju dvije podatkovne tarife - Extreme Mobile net L sa 3 gigabajta prometa i Extreme Mobile net XL sa 20 gigabajta prometa. U promotivnom periodu do 1. listopada ove godine korisnicima je na raspolaganju neograničeno surfanje putem najbržeg mobilnog interneta u obje Extreme Mobile net tarife.

Studenti i mladi između 18 i 28 godina osim neograničenog surfanja imaju dodatnu pogodnost u obliku popusta od 50 kn na mjesečnu naknadu za najbrži mobilni internet - dovoljno je da aktiviraju Extreme Mobile net tarife te će do svoje 29. godine moći koristiti popust na mjesečnu naknadu. Tako će im mjesečna naknada na tarifi Extreme Mobile net L iznositi 125kn, a na tarifi Extreme Mobile net XL 200 kn što je ista mjesečna naknada kao i za standardne Mobile Internet tarife.

Korisnicima je na raspolaganju uređaj Huawei E398 LTE USB stick po cijeni već od 8 kn u tarifama Extreme Mobile net uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca, a u ponudu će se konstantno uvoditi novi uređaji.

„Drago mi je što među prvima u svijetu i Europi korisnicima nudimo super brzi mobilni internet na 4G mreži baziranoj na LTE tehnologiji. Primjenom ove najnaprednije tehnologije u Hrvatskoj stvaramo preduvjete za društvo budućnosti - korisnici će moći aplikacijama i uslugama u oblaku pristupati revolucionarno brzo, a interaktivnost koju će korisnicima donijeti u svakodnevnom životu jedna je od glavnih prednosti ove inovativne tehnologije i usluga“, istaknuo je Johan Buse.

Vezane vijesti

Na Vip LTE mreži besplatno surfanje do kraja lipnja

Na Vip LTE mreži besplatno surfanje do kraja lipnja

Vipnet je objavio kako, nakon pokretanja LTE mreže, korisnici mogu do kraja lipnja besplatno surfati na toj mreži, a dostupne su i nove podatkovne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika