02.04.2012. / 12:40

Autor: Nacional.hr

Koncertni recital briljantnog pijanista Gorana Filipeca

Goran Filipec pobjednik je hrvatskog državnog pijanističkog natjecanja (1995., 1997., 1999.), te dobitnik mnogih nagrada

Goran FilipecGoran FilipecGoran Filipec, jedan od najistaknutijih hrvatskih pijanista mlađe generacije, u utorak, 3. travnja 2012. održat će koncertni recital „Odjeci Lisztove obljetnice" u HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 20 sati. Potom će u 21 sat, u foyeru kazališta uslijediti predstavljanje njegovog istoimenog CD-a o kojem će govoriti Bosiljka Perić Kempf , autorica teksta knjižice CD-a.

Recital će početi djelom Phantasiestücke (Fantastični komadi) Roberta Schumanna, a potom će uslijediti dio posvećen Franzu Lisztu (1811.-1886.), jednom od vrhunskih majstora glazbene romantike. Mladi pijanistički virtuoz prvo će izvesti njegov „Mefistov valcer br. 1", a potom i „Reminescences de Norma" Bellinija / Listza.

Goran Filipec pobjednik je hrvatskog državnog pijanističkog natjecanja (1995., 1997., 1999.), te dobitnik mnogih nagrada. Nastupao je s Moskovskim simfonijskim orkestrom, Berlinskim simfonijskim orkestrom, Orquestra Filarmonica de Ushuaia, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Riječke opere, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom u suradnji s dirigentima kao što su Jorge Uliarte, Leonid Nikolaev, Pavle Dešpalj, Vjekoslav Šutej i drugi, te u znamenitim koncertnim dvoranama poput Carnegie Hall-a u New Yorku, Salle Frank Martin u Ženevi, National Concert Hall-a u Dublinu, Salle Cortot u Parizu, velike dvorane Muziekcentrum Vredenburg u Utrechtu. Njegovi koncerti su snimani za Hrvatsku Radio-televiziju, Radio Suisse Romande, te nekoliko argentinskih i brazilskih TV i radio kanala.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika