02.04.2012. / 13:17

Autor: Hina

Štrajk u francuskom zračnom prometu

Štrajk kontrolora leta protiv smanjenja broja osoblja narušio je u ponedjeljak ujutro unutrašnji zračni promet u Francuskoj, gdje je 20 posto odlaznih i dolaznih letova otkazano, prema izvorima zračne luke.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŠtrajk kontrolora leta protiv smanjenja broja osoblja narušio je u ponedjeljak ujutro unutrašnji zračni promet u Francuskoj, gdje je 20 posto odlaznih i dolaznih letova otkazano, prema izvorima zračne luke.

"Preventivno je otkazano 20 posto letova, sukladno najavama. Nema kašnjenja ni redova", precizirao je taj izvor, koji je objasnio da su civilno zrakoplovstvo i kompanije ranije najavili štrajk.

Zračna luka Orly je središte unutrašnjih letova. Druga pariška zrčana luka, Roissy Charles de Gaulle, koja je međunarodna, ne bi trebala biti pogođena tim štrajkom.

Sindikati su pozvali na štrajk jer se protive restrukturiranju službe kontrole leta za Francusku, koja podrazumijeva otkaze.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika