Objavljeno u Nacionalu br. 855, 2012-04-03

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Nema lijeka za debeli obraz

Čim je g. Milanović postao predsjednik Vlade, njegova žena gurnuta je pred TV kamere na davni način Račanove gospođe: Sanja Musić Milanović postala je stručnjakinja za pretilost, kao što je gđa Pleština naglo postala vrhunska pirotehničarka

VEČERNJE VIJESTI
Utorak, Nova TV, 22.50

U okviru informativnog programa, na Markovu trgu, ekskluzivno ispred ogromnih vrata od kovanog željeza, g. Šeks ekskluzivno (za otprilike 460 TV i radio postaja) izjavljuje da na njegovu adresu stižu prijeteća pisma. Nova TV zaista zna kako pomoći čovjeku, a g. Vladimir Šeks čovjek jest. Njemu prijete. On prima pisma. Neka su, kao u filmovima, sastavljena od slova izrezanih iz novina uzetih bogtepitaj odakle (iz Marijanske brazde). Stvar je tajanstvena i opasna. Što vam pišu, pita susretljiva novinarka koja zna, kao i svi mi, da g. Šeksu i gđi Kosor sad ide jako loše, pa malo publiciteta ne može škoditi. Pa pišu ubit ću te i slično, nije baš precizan upitani. Nemoćno širi ruke kao da želi reći da znamo i sami kako to već ide s prijetećim pismima. Formalni povod za ovu TV priču je činjenica da je g. Šeks štićena osoba već dugo, možda i predugo, da to stoji novaca i da bi to možda trebalo i prekinuti. Neki europski političari sami plaćaju svoje tjeločuvare, doznaje Nova TV. Smatramo to nepristojnom aluzijom.



DNEVNIK 3
Četvrtak, HRT 1, 23.52

Evo nam žene predsjednika vlade na debelo razvučenom ekranu plosnatog televizora. Ona je "suradnica na projektu", ali ništa zato, ona je njegova jedina zvijezda. Gospođa supruga zaista ima obraza. Projekt je brojanje debelih Hrvatica i Hrvata. Zašto žene SDP-ovih premijera imaju neodoljivu potrebu za medijskom slavom? Čim je g. Milanović postao predsjednik vlade, u slavu prvih sto dana njegove vlade, njegova žena danas je gurnuta, ili se gurnula, svejedno, pred TV kamere na davni način Račanove gospođe: Sanja Musić Milanović sad je naša jedina poznata stručnjakinja za pretilost, kao što je gđa Pleština svojedobno naglo postala vrhunska, da se blago izrazimo, pirotehničarka. Nema lijeka za debeli obraz. Evo i dobre vijesti: Darko Petričić, autor knjige "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije" oslobođen je optužbi Stipe Mesića koji ni ovaj put nije sudu rekao odakle mu novac za kupnju dva stana u Borčecu na ženino ime. Nova TV nije se to udostojila objaviti, osim jednom rečenicom po dnu ekrana.

DNEVNIK
Petak, Nova TV, 19.15

Izjavu tjedna daje g. Tomislav Karamarko, za sada samo predsjednik košarkaškog kluba, koji donedavno nije imao financijskih teškoća. Sada ih ima u tolikom broju, da se nazire i kraj, ali g. Karamarko je optimist, pa kaže: Ne vidim što se to dramatično događa u klubu, osim što plaće ne stižu na vrijeme. Zanimljivo je da takav vidjelac želi postati predsjednik vlade i HDZ-a. Optikom Marie Antoinette on je sagledao rješenje svih ekonomskih teškoća Hrvatske koja je pod vladom njegova HDZ-a pljačkana brže nego što bi žrtve stizale zaraditi za novu pljačku: ako ne dobivate plaću, nemojte nepotrebno dramatizirati. Jedinu tajnu rvacke tzv. recesije (pljačkom i krađom u propast) bivši policajac Karamarko riješit će ako uporno gleda BBC-ijeva dragocjenog "Sherlocka". Noćas kasno emitirana je prva od tri epizode o modernom Sherlocku. Idući put neka HRT ovu veličanstvenu zabavu pusti ranije, da naš miljenik ne zaspe.

NEDJELJOM U DVA
Nedjelja, HRT 1, 14.00
Ako nismo znali, sada znamo: naš uvaženi trećerazredni publicist Slavko Goldstein ima mlađeg brata Danijela (80) koji je, po ovoj emisiji sudeći, jednako uspješno stekao istu količinu ugleda. Ispod njegova imena na ekranu piše: povjesničar i književnik. U uvodnom prilogu lijepo su o njemu govorili Velimir Visković i Drago Pilsel, inače liječeni ljevičari.Napisao je roman o kojem se nije pričalo, jer je brat g. Slavka Goldsteina muljao koješta okolo komunističkih zločina. U nastojanju da zataji komunističke zločine uoči i poslije pradavne 1945. godine bagatelizirao je čak i sirotog Tomislava Karamarka kojemu se SDP-ova saborska većina sprema ukinuti odbor za istraživanje komunističkih zločina. Pokazujući količinu emocija nepriličnu za povjesničara, mlađi Goldstein našao se izložen seriji poruka gledatelja kojima su žene i djeca pobijeni po Titovu demokratskom receptu. Neka ga to ne pokoleba.

VIJESTI
Ponedjeljak, Nova TV, 17.00
Radnicima "Bilokalnika", izjavljuju radnice, menadžer i poslodavac Ivan Ergović nudio je po tisuću kuna u bonovima, samo da danas ne dođu prosvjedovati u Zagreb.
Oni su došli i nastavili skandal koji je prošlog tjedna, u srijedu u dnevniku, osvijetlila Nova TV. Na primjeru g. Tureka koji je očajan jer nema za kredit novinarka Kristina Tešija tada je odlično konkretizirala svoju priču o stečajevima. Pred kamerama suspreže provalu osjećaja odrastao muškarac, g. Mato Turek, koji ima tu sreću da radi kod velikog hrvatskog poslodavca Ivana Ergovića, jednog od onih koji radnicima ne isplaćuju plaće. Užasno uspješan praktičar, poslodavac Ergović ističe se i kao vladin ekonomski stručnjak i savjetnik, član nekakvih timova i štotigajaznam odbora. Ergovićev radnik Mato Turek nema novaca da otplaćuje rate kredita koje stižu na naplatu. Novac g. Tureka zapeo je negdje po savjetničkim džepovima veličajnog poduzetnika Ergovića.


Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika