03.04.2012. / 13:00

Autor: Hina

Kotromanović: DORH-u smo poslali dokumente o Patriji

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas da je njegovo ministarstvo poslalo Državnom odvjetništvu sve dokumente vezane za istragu slučaja "Patrija" i da očekuje da se utvrdi je li pri kupnji finskih oklopnih vozila bilo podmićivanja hrvatskih dužnosnika.

Ante KotromanovićAnte KotromanovićMinistar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas da je njegovo ministarstvo poslalo Državnom odvjetništvu sve dokumente vezane za istragu slučaja "Patrija" i da očekuje da se utvrdi je li pri kupnji finskih oklopnih vozila bilo podmićivanja hrvatskih dužnosnika.

"Ministarstvo surađuje s DORH-om i dostavili smo im sve dokumente. Vidjet ćemo je li to čist posao ili nije", odgovorio je na novinarski upit Kotromanović na konferenciji o članstvu Hrvatske u NATO-u.

Dodao je kako odvjetništvo zasad nije zatražilo razgovore sa službenicima ministarstva o okolnostima kupnje 84 oklopna vozila tvrtke "Patrija", čiji su menadžeri navodno podmitili hrvatske dužnosnike.

Načelnik glavnog stožera general pukovnik Drago Lovrić rekao je kako on "nije prava osoba da mu se postavlja pitanje o 'Patriji'", ali je istaknuo da su vozila te tvrtke potrebna Hrvatskoj vojsci.

"To je vozilo dobro, oružane snage su s njime zadovoljne i ono im je potrebno", rekao je Lovrić.

Mediji su objavili da je kriminalistička policija na zahtjev USKOK-a u istrazi o navodnom mitu pri kupnji oklopnih vozila finske Patrie "ušla" u Ured predsjednika. Istražitelji su navodno zatražili knjigu ulazaka na Pantovčak kako bi provjerili navode Wolfganga Riedla, posrednika finske Patrije pri prodaji vojnih oklopnih vozila u Sloveniji i kraće vrijeme u Hrvatskoj, o susretima u Uredu predsjednika u vrijeme kad se odlučivalo o nabavi oklopnjaka. Riedl je u svom iskazu navodno istražiteljima naveo imena osoba u Hrvatskoj kojima je dao mito, a nakon toga hrvatski istražitelji krenuli su u provjeru tih navoda i prema Uredu predsjednika. U vrijeme odlučivanja o kupnji Patrijinih vozila, vrijednih 112 milijuna eura predsjednik države i vrhovni vojni zapovjednik bio je Stjepan Mesić.

Vezane vijesti

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako je potrebno najkasnije u sljedećih 45 dana donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska nabaviti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika