03.04.2012. / 15:09

Autor: Hina

Jurčić: Sadašnja Vlada, kao ni prethodna, nema rješenje za probleme

Predstavnici Primorsko-goranskog saveza (PGS) i Ljubo Jurčić koji su zajedno nastupili na parlamentarnim izborima danas su na konferenciji za novinare u Rijeci govorili o gospodarskoj krizi, pravcima izlaska iz krize i 100 dana hrvatske Vlade.

Ljubo JurčićLjubo JurčićPredstavnici Primorsko-goranskog saveza (PGS) i Ljubo Jurčić koji su zajedno nastupili na parlamentarnim izborima danas su na konferenciji za novinare u Rijeci govorili o gospodarskoj krizi, pravcima izlaska iz krize i 100 dana hrvatske Vlade.

Iznijevši podatke o padu zaposlenosti, proizvodnje te investicija Jurčić je ocijenio da za to nije kriva sadašnja vlada nego prethodna. Po njegovim riječima, međutim, zabrinjava to što sadašnja vlada nema rješenje za te probleme te nije donijela niti jedan ključan potez unatoč najavama nepopularnih poteza.

U proračunu za 2012. godinu nepovoljno je smanjenje potrošnje jer se time, kazao je, potiče recesija. Trebalo bi dio proračunskih stavki preusmjeriti u domaću proizvodnju kako bi se potaknulo oživljavanje gospodarstva, naveo je.

Ova vlada, ustvrdio je Jurčić, nastavila je loš pristup prethodne vlade prema brodogradnji te i dalje nema ni jednog suštinskog elementa koji daje perspektivu brodogradnji pa se nastavlja njena agonija.

Dodaje kako po najavama i potezima sadašnje vlade, ona ne potiče politiku povećanja domaće proizvodnje nego nastavak razvoja trgovačke politike.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić izrazio je nezadovoljstvo time što vlada nije pokrenula decentralizaciju ni regionalizaciju čime se trebala potaknuti racionalizacija javne potrošnje, rješenje novog teritorijalnog ustroja i uklanjanje prepreka u pripremi investicija.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
15/11/11

buco091, 03.04.12. 15:31

Hajde profesore pomogni pa reci kako.Kako bi to riješio PGS.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika