04.04.2012. / 11:07

Autor: Hina , Nacional.hr

Miklenić nadmašio samog sebe?! Must read štivo

Uskrsnuće, nažalost, ne može slomiti centre moći

Po njegovim riječima ti centri moći izravno ili uz pomoć svojih kupljenih ili ucijenjenih ili zavedenih poslušnika mogu svim sredstvima, pa i onim suvremenim najsofisticiranijim tehnološkim izumima gaziti i uništavati ljudsko dostojanstvo i ljudske živote, ali ne mogu ni jednom čovjeku stvarno definitivno uništiti ljudsko dostojanstvo, unutarnju slobodu, niti spriječiti vječni život (!)

Katolički tjednik „Glas Koncila“ u najnovijem blagdanskom broju piše kako su Isusova smrt i uskrsnuće neizmjerno važniji i snažniji od svih ljudskih struktura i centara moći, od svih ljudskih vojnih, političkih, financijskih, gospodarskih, ideoloških i svih drugih sila!

U komentaru „Isus i centri moći“ glavni urednik Ivan Miklenić napominje kako Isusovo uskrsnuće baca posve novo svjetlo na čitav svijet, na čitavo čovječanstvo, na sve zemaljske centre moći i njihove podanike; raskida sve oblike nasilnog ili dragovoljnog porobljavanja ljudskih osoba; otkriva posve novu perspektivu ne samo ispunjenog i zadovoljnog nego upravo presretnog i vječnog života!

„Stoga bi proslava Uskrsa 2012. u maloj Hrvatskoj mogla biti u znaku svjesnoga prizemljenja, otvaranja očiju, vraćanja u stvarnost, prihvaćanja istine o suvremenom svijetu, hrvatskom društvu i osobnom životu u svjetlu Isusova uskrsnuća“, piše u komentaru te dodaje kao što Isusovo uskrsnuće u Jeruzalemu nije uklonilo rimsku okupacijsku vlast niti obeskrijepilo i druge ljudske, povijesne centre moći, tako ni proslava Uskrsa kao vjera u Živoga, Uskrsloga, u današnjoj Hrvatskoj neće ukloniti djelovanja umreženih centara moći, nepravde, razaranja, nejednakosti, zloporabe..., ali im daje sasvim drugu dimenziju, sasvim drugo značenje. „Dok si suvremeni centri moći, dok gaze ljude i narode, upropaštavaju gospodarstva i države, žele pridati apsolutnu važnost, apsolutnu moć te žele biti gospodari ljudi, života i smrti, oni koji vjeruju u Živoga, Uskrsloga, razumiju da svim tim centrima izmiče ono najbitnije: dostojanstvo svakoga čovjeka i život“, napominje komentator.

Po njegovim riječima ti centri moći izravno ili uz pomoć svojih kupljenih ili ucijenjenih ili zavedenih poslušnika mogu svim sredstvima, pa i onim suvremenim najsofisticiranijim tehnološkim izumima gaziti i uništavati ljudsko dostojanstvo i ljudske živote, ali ne mogu ni jednom čovjeku stvarno definitivno uništiti ljudsko dostojanstvo, unutarnju slobodu, niti spriječiti vječni život.

U zaključku komentara Miklenić navodi kako stoga Uskrs 2012. treba biti prilika za obnovu vjere u Živoga, Uskrsloga, za odluku za Boga, za svjesno stupanje na Božju stranu, jer to je jamstvo neokrnjenog očuvanja ljudskoga dostojanstva, dostojanstva i ponosa svakoga pa i hrvatskoga naroda, jamstvo unutarnje slobode i kvalitetnijeg života na ovome svijetu i vječnoga života u Božjem kraljevstvu istine, pravde, ljubavi, slobode i mira.

Vezane vijesti

Prideom i Jovanovićem odvraćaju od stvarnih problema

Prideom i Jovanovićem odvraćaju od stvarnih problema

Katolički tjednik "Glas Koncila" u novom broju piše da je nevjerojatno kako se u hrvatskoj javnosti olako, od buha stvaraju slonovi i upravo je… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 04.04.12. 11:59

Ja bi bio puno sretniji kad bi kler više brinuo za današnji život koji bi trebalo živit dostojanstveno ljutski,a što se tiče vječnog života o tome ću razmišljati poslije ovoga ako bude prilike.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 12:30

Živi i Uskrsli je u prvom redu barem Hipotetični ako već ne Izmišljeni, pa se već iz te činjenice da zaključiti koliko je tu žita, a koliko kukolja.
Sve ostalo: Mrak, Magla i Mjesečina su samo mentalni alati za kontrolu članstva, dok povijest te organizacije jasno demantira izlizane parole.

A Živa lova iz proračuna je ovozemaljski realna, i sasvim sigurno neće Uskrsnuti u našim kućnim bilancama...


registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.04.12. 13:19

Miklenić bi mogao malo krenuti s imenima.
Ovako,malo "centri moći" ,malo Isusek i Uskrsek i
ništa nova.
Koji su to centri moći,Mikleniću?


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.04.12. 13:50

CENTAR MOCI su Vanzemaljci....


registracija
30/12/10

putusvemir, 04.04.12. 14:02

Centar moći je Vatikan.
U 2000 godina ljudi su uspjeli sakupiti ogromnu količinu relikvija.

Od Isusovih pelenica, preko što kakvih izlučevina…do dijelova ljudskog tijela.

Ima tu Josipovog tesarskog alata, kosti od magarca na kojem je jahao Isus, jasle u kojima je rođen, dječja odjeća, pramen Marijine kose (nekad plav, nekad crn..pa i crven)…Marijine papuče, vjenčani prsten, suknje, bočica iz koje je pio mali Isus, osušeno Marijino mlijeko (mlijeko u prahu )…

U Laonu je javnosti prikazivano mlijeko i nešto kose Djevice Marije. Morali su to napraviti kako bi nadmašili rivala u Soissons-u, susjednom gradu, koji je sačuvao jedan mliječni zub djeteta Isusa.

Marijina mlijeka je bilo za nahraniti nekoliko teladi. A kose za par madraca (plave, crne i smeđe). Isusovih zuba za cijeli razred (jedan manastir u Charroux-u, imao je cijelo zubalo).

Od Isusovih pelena se mogla otvoriti prodavaonica. Jedna od najvećih crkvi u Rimu ima original jaslice. Isusovih suza ima toliko da se pokazala "točnom" izreka o njemu kao o "žalosnom čovjeku koji je okusio patnje."

Od Marijinih relikvija najpoznatija je leteća kućica, koja uz pomoć anđela leti na relaciji Nazaret – Rijeka – Loretto i premješta se više puta dok se po volji Boga nje konačno smjestila.

Pa Isusov sveti prepucij (da, da…kožica sa pimpeka, koja mu je bila obrezana 8. dan od rođenja), crkva u Coulombsu u Francuskoj, crkva svetog Ivana u Rimu i crkva iz Puja, tvrdile su da posjeduju i „svetu posteljicu“.

U jednoj španjolskoj katedrali izložen je i dio pera anđela Gabrijela kojeg je izgubio dok je pohodio Mariju. No provedeno je istraživanje i pronađeno je da je to samo nojevo pero.

Čavala sa kojima je bio pribijen na križ ima par kila, trnja sa njegove krune za jednu vreću, iverja sa Istinskog križa za izgradnju broda.

Prst nevjernog Tome, onaj kojeg je gurnuo u Isusov bok…ima jedno 6 crkvi.

Jedna crkva ima lubanje tri kralja, neke su crkve čak tvrdile da imaju ostatke Djevice Marije…no to im je palo u vodu, prije 57 godina, kada je proglašeno da se Mora vjerovati kako je Mariji uznesena i dušom i tijelom.

Pa spužva koja je bila umočena u ocat, koplje kojim je bio proboden, plašt rimskog vojnika, pokapan krvlju…

Ima i krpa na koju je položena glava Ivana Krstitelja, kamen na kojem su se molili Petar i Pavao pa ostavili udubljenja ...(uzidan je u crvku Santa Francesca Romana)

Pilatov lavor…posude u kojima je Isus stvorio vino…


registracija
14/11/07

laufer, 04.04.12. 14:04

Gdje ćeš većeg "centra moći" od onog kojemu se isplaćuju iz proračuna stotine milijuna, a nitko ne pita kamo i za što idu ti novci?
Ili, tko si još, osim najmoćnijih, može dozvoliti da - za razliku od svih ostalih u državi - ne mora plaćati poreze, doprinose, naplaćivati usluge bez ikakve kontrole...
Samo najmoćniji si mogu dozvoliti razbacivanje bogatstvom, gradnju palača, ganjanje bijesnih automobila, a istovremeno (od drugih) tražiti umjerenost i skromnost - a da (glupa) raja to šutke trpi.
Crkva nekome prebacuje krivnju za "centar moći"?!

Za krepati od smijeha.


registracija
15/8/09

vergilia, 04.04.12. 14:14

Mikleniću, ti nikako da uskrsneš - sve dublje si u glibu vlastitog licemjerja, koliko god lepetao crnim krilima. Umreženi centri moći...ma, svašta, ovo je da pukneš od smijeha!


registracija
26/10/11

eezy, 04.04.12. 14:28

Lijepo da vam je jedan svećenik uljepšao dan, neki krepavaju od smijeha, drugi pucaju…
Tresla se gora… rodili se ateisti!!!
Uvijek u manjini i neshvaćeni!
Isključite TV-prijemnike, neće vam biti lako u ovoj Uskrsnoj nedjelji!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.04.12. 16:17

I interesantno je da su ti centri moći uvijek i baš uvijek povezani snažno upravo sa Crkvom gdina Miklenića na zajedničkom putu u bolju budućnost.Bolju njima, jasno.Nije li HDZ bio centar moći 20 godina?Nije li Sanader bio centar moći?
I tko je bio uz njih čitavo vrijeme?


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 16:24

U manjini su bili Bruno i Galileo sve dok Mrak konačno nije pokrenuo Zemlju, pa se i ovakvi kao eezy sada okreću oko sunca.

Pozivanje na fanatičnu većinu obično je znak indoktrinacije, a takvo što automatski kod redovnika budi uspomene na komunizam i jednoumlje.
Interesantno, potpuno iste simptome kod eezyia i sličnih ne uočava...

Medijsko bombardiranje bajkama koje slijedi slijedećih dana JESTE problem, mora se priznati. Takva eksplozija Mraka doista jeste iritantna, ali, rado primjećujem, postotak (re)civiliziranih je sve veći unatoč tako i toliko agresivnom zamračivanju....


registracija
1/3/11

Laudate, 04.04.12. 17:04

@ISO
budi tolerantan i poštuj tuđa uvjerenja.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 17:22

Lako je za mene redovniče, ja nikome ne virim ni u gaće, ni u krevet, ni u mozak.
Po tome su naše navike i naši stavovi dijametralno suprotni.

Konflikte iz te suprotnosti generira isključivo Mrak trudeći se nametnuti svoje promašenosti svima.
S tim u vezi pade mi na pamet parafraza jedne krilatice redovnikovog omiljenog političara:
Mrak samo njima, a ne svima!


registracija
1/3/11

Laudate, 04.04.12. 18:54

@ISO
bez zamjerke ali tebaš se vježbati toleranciji.

Za početak nemoj misliti što drugi misle i regirati mržnjom nego slušaj što govore i regiraj pomirljivo.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 19:52

Uh, uh, ovo je valjda preduskršnja pokora, mentalna korizma, što li...

Dragi moj redovniče, ti si pogodan za učitelja tolerancije koliko i tvoj omiljeni CK KPJ za HBK...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika