04.04.2012. / 13:12

Autor: Nacional.hr

Svilan optužen za

Primanje mita od 262 tisuće eura

Svilan je navodno tri godine mito dobivao na ruke od Šelebaja ili posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u "Core mediji", estradni menadžer Edvin Softić, koji je priznao da je Svilanu nosio kuvertu kad je Šelebaj bio na putu

Siniša SvilanSiniša SvilanPodignuta je optužnica protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti da je primio 262 tisuće eura mita od direktora produkcijske tvrtke "Core media" Vladimira Šelebaja Selliera kako bi njegove emisije "1 na 1", "U sridu", "Istraga", "Interijeri" i "Rekonstrukcija" bile emitirane na Novoj TV.

Svilan je navodno tri godine mito dobivao na ruke od Šelebaja ili posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u "Core mediji", estradni menadžer Edvin Softić, koji je priznao da je Svilanu nosio kuvertu kad je Šelebaj bio na putu.

Svilana se tereti i da je prikazivanje svake emisije iz određenog projekta Šelebaju naplaćivao po tisuću eura.

Tužiteljstvo tvrdi da su Svilan i Šelebaj počeli surađivati pošto je Svilan 2004. s HTV-a prešao na Novu TV, gdje je bio zadužen za otkup projekata vanjske produkcije.

Prvi susret Svilana i tadašnjega glavnog direktora Nove TV Branka Čakarmiša te partnera u "Core mediji" Šelebaja, njegove tadašnje supruge i bivše novinarke HTV-a Dijane Čuljak-Šelebaj i Softića potaknula je, kažu u tužiteljstvu, urednica na HTV-u Hloverka Novak-Srzić koja je, kako se doznalo tijekom istrage, od "Core medije" preko računa navodno primila novac za usluge scenarija. Naime, emisija "U sridu" nastala je po njezinoj ideji.

Tužiteljstvo od suda traži da se Svilanu oduzme 262.000 eura jer je od 2004. do 2007. ugrožavao sigurnost platnog prometa.

Za primanje mita u gospodarskom poslovanju za koje je optužen predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Svilan nije bio dostupan za izjavu, a njegova odvjetnica Silvana Smodlaka-Vraneković reklaje za Hinu da optužnicu nije dobila te da joj nije jasno kako to da su mediji za to doznali prije nego jedna od stranaka u postupku.

Svilan je u veljači ove godine dao iskaz USKOK-ovim istražiteljima. Nakon sat i pol ispitivanja novinarima je izjavio da je napokon dobio priliku reći "pravu istinu".

Afera "Core media" u javnost je izbila polovicom listopada prošle godine, kada je uhićen Šelebaj kojega se sumnjiči za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" šest milijuna kuna preko tvrtaka "Core Media" i "Media spot" te da je za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunatoga PDV-a.

Šelebaj, koji ima i francusko državljanstvo, proveo je dva mjeseca u istražnome zatvoru iz kojega je izašao polovicom prosinca pošto je platio jamčevinu od 100 tisuća eura i založio kuću na otoku Hvaru.

Kao mjera opreza, oduzeta mu je putovnica i određeno da se redovito mora javlja sutkinji istrage zagrebačkoga Županijskog suda.

Vezane vijesti

Svilanu će se suditi za primanje mita

Svilanu će se suditi za primanje mita

Zagrebački Županijski sud ocijenio je da je optužnica protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana, a kojom ga se tereti da je primio 262 tisuće… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 04.04.12. 17:00

Malo mu što ga vlasnik plaća izraelac


registracija
11/1/10

fluid, 04.04.12. 17:19

Bez građanskog neposluha i odbijanja plaćanja pretplate,nema šanse da se išta pokrene na HRTV-u.Leglo zmija,mitomana i koruptivnog otpada.Mogu ruku pod ruku sa političarima,sucima,odvjetnicima... Cijela nomenklatura,koja inače služi državama za nadgradnju,u Hrvatskoj isključivo služe za uništavanje svega vrijednoga,moralnoga i poštenog.Oni su kotač zamašnjak urušavanja cijele države.Uklapaju se u uspostavljene šeme i modela sveopće pljačke i nemoralnosti.


registracija
24/3/10

bagsy, 04.04.12. 18:08

Kladim se u ekstremitet da će biti oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza ili će biti kažnjen simboličnom kaznom.
Nismo fer prema političarima,vrlo su eksponirani i amortizer su za sve što ne valja u društvu,suci su vrlo malo izloženi a gori su od političara,uglavnom su korumpirani a žrtve pravosudnog aparata su stoka sitnog zuba.
Sucima treba dati zasluženo mjesto u hrvatskoj spirali prema dnu.


registracija
26/10/11

iznogud, 05.04.12. 05:26

Lijepa je to ekipa bila. Severina najbolja prijateljica Ive Gačić otvorila je ulaz u Novu TV,tu se prislonio ljigavi menadžer Softić, Šelebaj, Čuljak, Hloverkica. Istražitelji trebaju ispitati koliko je love i kako dobila Hloverka za to što je godinu dana srozavala gledanost Nove.
Vidim da je Novi stalo da žrtvuje Svilana koji nije bio potpisnik i odgovorna osoba. Ima tamo još likova s dosjeom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika