04.04.2012. / 16:01

Autor: Hina

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši vršitelj dužnosti direktora kluba i sadašnji glavni direktor NK Dinama Vrbanović kazao je da su on, Novosel i Horvatinčić bili "kolateralne žrtve onog vremena, tadašnjeg načina poslovanja i zakonske regulative"

Mirko Novosel i Damir Vrbanović; Photo: Daniel Kasap/PIXSELLMirko Novosel i Damir Vrbanović; Photo: Daniel Kasap/PIXSELLBivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120 milijuna kuna.

Presudom sutkinje zagrebačkoga Općinskog kaznenog suda Ane Kovačić oslobođeni su optužbe da su zlouporabili ovlast u gospodarskom poslovanju te da su od 1996. do 2000. fiktivnim ugovorima, nenamjenskim zajmovima igračima i trenerima te zlouporabama pri izgradnji sjeverne tribine Maksimirskog stadiona utajili 80 milijuna kuna poreza i prireza i nezakonito ostvarili povrat poreza od 40 milijuna kuna.

Na objavu presude nije došao Horvatinčić dok su Novosel i Vrbanović nakon čitanja obrazloženja presude novinarima izjavili da su zadovoljni i da su očekivali takav rasplet.

"Sve je bilo izmišljeno. Odgovarao sam po zapovjednoj odgovornosti, a s ničim nisam zapovjedao", kazao je Novosel, ponovivši, kao i na suđenju, da je klub bio pod stalnom kontrolom revizije te da nikada nisu pronađene nikakve nepravilnosti. Trebalo je sedam godina da se to dokaže i na sudu, rekao je Novosel. On je od 1997. do 2000. bio na čelu NK Croatije, kluba kojem je kasnije vraćeno staro ime Dinamo.

Bivši vršitelj dužnosti direktora kluba i sadašnji glavni direktor NK Dinama Vrbanović kazao je da su on, Novosel i Horvatinčić bili "kolateralne žrtve onog vremena, tadašnjeg načina poslovanja i zakonske regulative".

Vrbanović smatra da se sudilo cjelokupnom tadašnjem načina vođenja kluba. Izrazio je zadovoljstvo što se, po njegovim riječima, pokazalo da u Dinamu, odnosno tadašnjoj NK Croatiji nisu počinjene zlouporabe te da je poslovanje kluba bilo u okviru tadašnjih pravnih propisa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika