04.04.2012. / 17:00

Autor: Totalsport

Moggi izgubio posljednju sudsku borbu, nema mu više nogometa

Moggi je bio glavni protagonist najvećeg skandala u povijesti talijanskog sporta

Luciano Moggi (Reuters)Luciano Moggi (Reuters)Sud Talijanskog olimpijskog komiteta je donio zaključnu, pravomoćnu presudu. Odbio je i posljednju žalbu 75-godišnjeg Luciana Moggija, te ovome više nema povratka u nogomet tijekom života.

Moggi je bio glavni protagonist najvećeg skandala u povijesti talijanskog sporta. Popularno nazvan Calciopoli je presudio Moggiju, koji je u to vrijeme bio glavni direktor nogometnog giganta Juventusa. Zbog toga su torinskoj momčadi oduzeti naslovi prvaka Italije 2005. i 2006. godine, a klub je i degradiran bacanjem u Seriju B, odakle se, ekspresno, vratio u prvu ligu unatoč i velikom minusu s bodovima.

Inače, ista sudbina je zadesila i Antonija Girauda, desnu Moggijevu ruku, u vrijeme njihovog dogovoranja utakmica.

Osim ove dvije oduzete titule Moggi je s Juventusom proslavio: tri naslova prvaka Italije, jedan domaći Kup, četiri Talijanska superkupa, jednu Ligu prvaka, jedan europski Superkup, te jedan Interkontinentalni kup (današnje Svjetsko klupsko prvenstvo).

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika