05.04.2012. / 15:40

Autor: Hina , Nacional.hr

'Dugovi duži od 365 dana podmirit će se u drugoj polovici travnja'

Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirajući dugovanje cijelog niza bolnica veledrogerijama, nekih čak i dulje od 1000 dana naglasio je kako se "mora početi uvoditi reda u tom sustavu".

Rajko Ostojić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Rajko Ostojić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirajući dugovanje cijelog niza bolnica veledrogerijama, nekih čak i dulje od 1000 dana naglasio je kako se "mora početi uvoditi reda u tom sustavu".

"Naravno je da je situacija neizdrživa, stoga smo se odlučili za kratkoročne mjere i u drugoj polovini travnja će biti isplaćene obveze prema veledrogerijama, sve one prema lijekovima, krvi, sanitetskom materijalu duže od 365 dana", rekao je ministar Ostojić novinarima prigodom posjeta Klinici za urologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb u kojoj je tijekom jučerašnjeg dana obavljeno šest transplantacija bubrega. Napomenuo je da KBC Rebro nije među bolnicama s dugotrajnim dugovanjem.

S ministrom financija Slavkom Linićem dogovorio sam kratkoročne mjere, podsjetio je ministar Ostojić koji je jučer rekao da će se za to osigurati 284 milijuna kuna.

Upitan o mogućnosti liberalizacije Zakona o zabrani pušenja po austrijskom modelu, ministar Ostojić je rekao da što se njega osobno tiče i Ministarstva zdravlja da zakon ostaje isti, povećan broj sanitarnih inspekcija. O mogućim izmjenama zakona raspravljat će cijela vlada, rekao je ministar.

Na sastanku u Ministarstvu zdravlja s predstavnicima veledrogerija usuglašeno je da se dugovi zdravstvenih ustanova za lijekove, sanitetski materijal, krv i krvne pripravke duži od 365 dana plate tijekom druge polovice travnja, a što predstavlja prvu fazu financijske sanacije zdravstvenog sustava.

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika