05.04.2012. / 16:40

Autor: Hina

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Nakon sedam uzastopnih izdanja, Libertas film festival ove se godine neće održati premda je bio planiran za kraj travnja.

Mia Pećina (Foto: Martina Popovčić/PIXSELL)Mia Pećina (Foto: Martina Popovčić/PIXSELL)Nakon sedam uzastopnih izdanja, Libertas film festival ove se godine neće održati premda je bio planiran za kraj travnja.

"Žao nam je što smo morali donijeti ovu odluku i nadamo se da će situacija sljedeće godine biti bolja te da ćemo u Dubrovnik ponovno dovesti neka od najvećih imena filmske umjetnosti u svijetu", kazala je osnivačica Festivala Mia Pećina.

Iako je kroz sve recesijske godine uspio prevladati prepreke, u 2012. nije bilo moguće osigurati dovoljan budžet da se festival održi bez ugrožavanja kvalitete i filmova i same organizacije.

U sedam godina postojanja Libertas film festival dubrovačkoj publici i gostima prikazao je nacionalne i europske, a ponekad i svjetske premijere ponajboljih filmova nezavisne produkcije iz cijeloga svijeta.

Tijekom godina festival je ugostio i zvijezde poput Chrisa Coopera, Michaela Ohovena, Jima Sheridana, Woodyja Harlesona, Danisa Tanovića, Relje Bašića, Mustafe Nadarevića, Vinka Brešana i mnogih drugih.

Vezane vijesti

Otvoren Berlinale 2011.: Braći Coen zasluženo pripala čast otvorenja

Otvoren Berlinale 2011.: Braći Coen zasluženo pripala čast otvorenja festivala

Braća Coen, Joel i Ethan, nakon 13 godina došli su na filmski festival u Berlinu. Prije 13 godina bilo je to s filmom „Big Lebowski", isprva smatran… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika