06.04.2012. / 11:42

Autor: Hina

Optužnica zbog malverzacija u "Ruđeru"

Uz znanstvenika i tajnicu, za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti optužene su i voditeljica odjela za računovodstvo i financije te računovodstvena referentica s Instituta

IlustracijaIlustracijaŽupanijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv bivšeg pročelnika Zavoda za molekularnu medicinu Instituta "Ruđer Bošković" Krešimira Pavelića zbog sklapanja 64 fiktivna studentska ugovora kojima je, zajedno sa svojom tajnicom optuženom da mu je pomagala, tvrdi tužiteljstvo, "zaradio" više od 224 tisuće kuna.

Uz znanstvenika i tajnicu, za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti optužene su i voditeljica odjela za računovodstvo i financije te računovodstvena referentica s Instituta.

Tužiteljstvo tvrdi da su se Pavelić i njegove suradnice dogovorili da će se novac instituta isplaćivati studentima na temelju ugovora sklopljenih preko student-servisa, iako studenti stvarno nisu obavljali poslove navedene u tim ugovorima.

Kako bi realizirali plan Pavelićeva je tajnica, sumnja se, pribavljala studentske ugovore sama ili preko računovodstvene referentice, a studenti bi potpisivali "bjanko" ugovore u koje su naknadno upisani lažni podaci o poslovima koje su obavili za Institut.

Pavelić je navodno potpisivao te ugovore nakon čega su isplate po ugovorima provodile optužene djelatnice računovodstva.

Kad su studenti navedeni u ugovorima podigli uplaćeni novac sa svojih računa, za sebe su zadržali 10 posto za usluge podizanja ugovora i novca, dok su ostatak predavali optuženicama koje su ga davale Paveliću. On je dio novca zadržavao za sebe, a dio odvajao za tajnicu, navode u tužiteljstvu ne navodeći u kojem su omjeru dijelili novac.

Sumnjaju da je s ukupno 64 ugovora podignuto gotovo 247 tisuća kuna, od kojih je Paveliću i njegovoj tajnici pripalo oko 224 tisuće kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 06.04.12. 12:05

Čista medijska priprema za olakšavanje političkog kadroviranja! Dokaz medijske korupcije i mafijaške povezanosti politike i medijskih mogula!

Zašto nigdje nema izjave dotične Danice Ramljak, da, na primjer, čujemo i njenu verziju priče, pa budimo neki javni arbitri. Ne, onda postoji mogućnost da ne bude dovoljno razloga za političku smjenu. Ali, nek ne budu licemjerni. Nek jasno onda kažu, ti moraš ići jer mi imamo svog čovjeka za tu poziciju! Sorry!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika