06.04.2012. / 15:20

Autor: Totalsport

Dennis Bozic pojačao hokejaše Medveščaka

Nema sumnje kako će Bozic svojom mladošću i kvalitetom podignuti razinu igre zagrebačkog kluba, te uz sad već sigurne Roberta Kristana i Toma Zanoškog, donijeti mnogo veselja najvjernijim navijačima

Igrači Medveščaka (Pixsell)Igrači Medveščaka (Pixsell)Iako je sezona 2011/2012. završila prije nepunih mjesec dana, vodeći ljudi zagrebačkog KHL Medveščak Zagreb i stručni stožer na čijem će čelu i dalje biti Marty Raymond, marljivo se pripremaju za iduću sezonu u kojoj se očekuju visoki ciljevi.

Kako bi što spremniji dočekali početak priprema već sada je započelo slaganje momčadi za sezonu 2012/2013. U petak je Medveščak tako dobio pojačanje u Dennisu Bozicu, hrvatsko-švedskim braničem koji će zagrebačkim Medvjedima donijeti dodatnu čvrstine i sigurnost u defenzivi.

Dennisa Bozica su mnogi hokejski stručnjaci i treneri okarakterizirali kao igrača s pobjedničkim instinktom, jako dobrim klizačkim sposobnostima, dobrim šutom te braničem koji ima predispozicije da svojom kvalitetom pridonese i igri u napadu, a ne samo u obrani.

Novi 21-godišnji branič zagrebačkih Medvjeda rođen je u švedskom Södertäljeu, a ima hrvatske korijene iz okolice Duga Rese kod Karlovca. Hokejaške temelje izgradio je u Södertälje SK, a tijekom juniorskog staža igrao je još i za klub Södermanland. Debi u elitnom razredu švedskog hokeja, ligi Elitserien, ostvario je u sezoni 2007./2008. odigravši dvije utakmice u dresu Linköpinga, da bi već sljedeće sezone sa samo 18. godina nastupio u čak 21 utakmici.

Iste sezone, 2008./2009., kratko je bio na posudbi kod drugoligaša Nybro IF-a (dvije utakmice) i Malmöa (tri utakmice). Protekle 3 sezone većinom je igrao u ligi Allsvenskan za klubove Oskarshamn (42 utakmice, 2 gola, 8 asistencija), Västeras (9 utakmica, 1 asistencija) i Sundsvall (65 utakmica, 7 golova, 4 asista), a skupio je i 13 susreta u Elitserienu za Linköping i MoDo gdje je bio na posudbi u protekloj sezoni 2011./2012.

Osim iskustva u prvoj i drugoj švedskoj ligi, Bozic se može pohvaliti i zlatnom medaljom sa Svjetskog kupa U18 (Memorijalni turnir Ivan Hlinka) koji je 2007. osvojio sa švedskom reprezentacijom, dok je 2008. nastupio na Svjetskom prvenstvu U18 tijekom kojeg je, u šest susreta, upisao gol i dvije asistencije.

Nema sumnje kako će Bozic svojom mladošću i kvalitetom podignuti razinu igre zagrebačkog kluba, te uz sad već sigurne Roberta Kristana i Toma Zanoškog, donijeti mnogo veselja najvjernijim navijačima.

U sezoni 2012./2013. Dennis Bozic će nositi dres sa brojem 13, broj koji je u sezoni 2010./2011. nosio Jonathan Filewich!

Vezane vijesti

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

KHL Medveščak Zagreb nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu. Napadačima Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu, Curtisu Fraseru i Adamu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika