06.04.2012. / 15:45

Autor: Hina

Ministar Ostojić: Uvest ćemo reda u kombinirani rad liječnika

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je izjavio da je u zadnjih osam godina radio tko hoće i kako hoće, odgovarajući na novinarsko pitanje o kombiniranom radu liječnika u državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, te naglasio kako će se tu sada uvesti reda.

Rajko OstojićRajko OstojićMinistar zdravlja Rajko Ostojić danas je izjavio da je u zadnjih osam godina radio tko hoće i kako hoće, odgovarajući na novinarsko pitanje o kombiniranom radu liječnika u državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, te naglasio kako će se tu sada uvesti reda.

"Nažalost, zadnjih osam godina radi tko hoće i kako hoće jer je tako dozvolio zakon i sad ćemo u to uvesti reda. Nakon sto dana hijerarhije i prioriteta, u slijedećih sto dana nam i to pitanje dolazi na dnevni red", kazao je ministar Ostojić u izjavi novinarima nakon posjete Domu za starije i nemoćne osobe Trnje.

Podsjetio je da se u zadnjih 15 godina sedam puta mijenjao zakon po tom pitanju. Od 1995. je to bilo dozvoljeno samo za sveučilišne profesore, a dok sam bio zamjenik ministrice zdravlja to smo ukinuli i moglo se raditi ili javno ili privatno, kazao je te dodao da postoji i sustav da se može raditi dopunski, popodne i vikendom, kad se ispuni kvota u bolnici.

Na pitanje novinara o pušenju u restoranima te jesmo li blizu "austrijskom modelu" gdje je to dozvoljeno uz dobru ventilaciju, ministar Rajko Ostojić je odgovorio da i kao liječnik i kao sveučilišni nastavnik ima jasno stajalište o pušenju - da je ekstremno štetno i da dovodi do niza kroničnih nezaraznih bolesti i do 15-ak karcinoma.

"Pušenje je štetno i sadašnji će se zakon poštovati u potpunosti. Dapače, ministarstvo zdravlja je posljednjih tjedana poslalo niz ekstra sanitarnih inspekcija", rekao je Ostojić i naglasio da će o svim daljnjim eventualnim promjenama odlučiti Vlada dodajući da to za sada nije bio prioritet ni koordinacije, niti stručnih radnih skupina.

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 06.04.12. 16:31

G.ministar je dao nekoliko nezamislivih izjava u vezi cigareta ne samo kao ministar Zdravlja već i kao liječnik i humanist.Zato je neuvjerliv kao zdravstveni radnik a više nade daje kao uposljenik Ministarstva financija.Ako dozvoli pušenje u restoranima,znam da je duhanski lobi užasno bogat i opasan,jednostavno mora otići sa funkcije jer će ostati bez i malo dostojanstva.


registracija
15/8/09

vergilia, 06.04.12. 17:37

Ne d'o ti bog bolesti, ministre! Pa onda da moraš ko svaki obični građanin obijati pragove naših zdravstvenih ustanova! Neljudski, neorganizirano - od toga da se na telefone za pregled nitko ne javlja DANIMA, pa kad se nemaš gdje sparkirati jer moraš na kraju osobno na neki od šaltera ispred kojeg je red do izlaza, do raznih šaltera koje naknadno moraš obilaziti, pa od jedne do druge zgrade tražeći ambulante i gdje te šalju od mila do nedraga, pa onda do druge bolnice jer ovdje aparat ne radi, pa opet po uputnice za neki drugi pregled - i sve to ako si još pokretan i pri sebi i ako imaš nekog svog da ti pomogne..etc,etc. Ned'o ti bog, ministre da moraš vući okolo po bolnicama bolesno dijete..ma, ned'o ti bog ništa od toga dragi ministre! Iako - bilo bi dobro, znaš onu bajku gdje je car htio na licu mjesta saznati kako mu živi narod, pa se prerušio u nekog seljaka - pa je jedva izvuko živu glavu..:))
Tako ti je, ministre s našim zdravstvom - ako imaš para, možeš si priuštiti i neku bolest i ostati čovjek jer privatni liječnik i napravi što treba za to što mu platiš. Ako imaš para možeš si (iako ne uvijek) priuštiti i neki apartman u nekoj bolnici, pa te tretiraju ko čovjeka. Ako nemaš para - ned'o ti bog bolesti! iako, kad-tad te dohvati, pa ti gornja priča ne gine, naravno, ako nisi - ministar.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika