Objavljeno u Nacionalu br. 856, 2012-04-10

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Zabrinuta majka i jalni susjedi

U rodnom kraju Siniše Hajdaša Dončića nije baš najbolje primljena vijest da je on novi ministar prometa: mamica su očajni, a mještani Huma Zabočkog rugaju se i ogovaraju

Ivan StarčevićIvan StarčevićDNEVNIK

Ponedjeljak, Nova TV, 19.15

Uzbudile su se naše televizije, jer je ministar znanosti, obrazovanja i sporta g. Željko Jovanović svojim skromnim prijedlogom izbezumio vođe nogometnog saveza i Dinama. A ministar je na radiju rekao da se Marković, Mamić i Srebrić uhvate za ruke, stanu pred ogledalo i pljunu u ono što vide. Jako uvrijeđeni sportski novinar Željko Vela pokušao je izreći dostojanstvenu osudu ministrova istupa, ali u njegovoj izvedbi to je više ispalo kao da se g. Jovanović počupao oko slobodnog mjesta u tramvaju s nekom gospođom. Nema veze što cijela Hrvatska misli da je Jovanovićeva zamisao bila i više nego primjerena, Nova TV je s Dinamove konferencije za novinare puno prostora dala čak i nekakvoj frajli iz Dinamova marketinga koja više ne može slušati uvrede s tribina, tako se izrazila. Sve televizije do sada su pobožno prenosile svaku javnu svinjariju Mamić-Markovića, a tih je bilo na tone. Normalno je da te TV ustaju u obranu istinskih zvijezda svojeg sportskog i inog programa, sada kad one od zaprepaštenja ne mogu doći do daha.


JUGOSLAVENSKE TAJNE SLUŽBE 1/10

Ponedjeljak, HRT 1, 20.35

Jugoslavenski komunisti došli su na vlast Staljinovima metodama koje su počeli primjenjivati još za vrijeme rata, u oslobođenim gradovima. Prvi im je cilj bio isprovocirati građanski rat i dobiti ga. Radili su popise za likvidacije i stalno ih proširivali da bi samo po njima, bez suđenja, poslije rata mogli ubijati. Krajem 1944. godine komunisti idu na doškolovanje u Staljinov Sovjetski savez, da nauče posao. Osnovali su dvije represivne organizacije, Oznu i Knoj, da bi bilo dovoljno ruku za masovne likvidacije. Ove bitne stvari govore ljudi iz srbijanske Državne komisije za otkrivanje tajnih grobnica i slovenske Komisije za rješavanje prikrivenih grobišta. Prva epizoda ove desetodijelne serije zove se “Staljinovi učenici”, pa se nadamo da za tjedan dana, do emitiranja druge, braća Hrvati ne će ukinuti svoju, tj. Karamarkovu, komisiju. Nastavi li se linijom priče o Staljinovim đacima, hrvatska javnost prvi put će dobiti kompetentne odgovore na pitanja o društvu u kojem živimo.

IN MEDIAS RES

Utorak, HRT 1, 20.00

Od sedmero gostiju večerašnjeg debatnog kluba o hrvatskom nogometu i njegovu dnu jedini zanimljiv bio je Danijel Hrnjak, predsjednik udruge navijača “Dinama”. Njegova udruga nema pristup u novine i televiziju, pa nam je bilo drago da smo ga upoznali. Bilo je lijepo kad je on odmah, iako je na red došao tek peti, rasvijetlio smisao večerašnjeg okupljanja. Kaos najviše odgovara vodećim ljudima Nogometnog saveza, kaže g. Hrnjak, jer oni su najugroženiji: pola funkcionara je pod optužbama za kojekakve malverzacije, a pola lige (osam klubova) je pred stečajem, a sada, kao i uvijek, za sve su im krivi navijači. Opet se na TV pojavila ona frajla iz Dinamova marketinga i oborila se na navijače, što je prilično ekskluzivan pristup problematici privlačenja publike na stadion. Nedostajao je još samo humanist Čičak koji se idući dan pojavio u Dinamu s cvijećem za sve uvrijeđene namještenice.

DNEVNIK

Srijeda, Nova TV, 19.15

Stolujući u Krapini župan Siniša Hajdaš Dončić je u svibnju prošle godine izjavio u emisiji “Nedjeljom u dva” da je Zoran Milanović njegov uzor u politici. Sada je taj župan postao novi ministar prometa, mora i koječega. Vrijedni reporteri Nove TV pohrlili su u njegov rodni kraj i tamo našli njegovu gospođu mamu. Očekivala se radost na njenom licu, ali zdvojna gđa Hajdaš je u pogledu sinova velikog imenovanja izjavila sljedeće: tata mu je umrl prije devet godina, za tri dana je godišnjica, a sad još i ovo, baš se sad sve to nekak poklopilo. Očito je da su mamica očajni, što je normalna hrvatska reakcija na činjenicu da ti je i rođeni sin postao političar. Slično su se pred kamerom i mikrofonom ponašali i mještani Huma Zabočkog. Jedan se spremno udostojio tek prezrivo puhnuti u zrak, drugi je rekao da taj nebu niš napravil za svoj kraj, jer nije ni do sada, citiramo: sve v Krapinu vleče.

IN MEDIAS RES

Srijeda, HRT 1, 20.00

HDZ ide u dobrom smjeru. Ravno u provaliju. Tamo je guraju tri liječnika, jedan povjesničar i jedan Domagoj. Nismo još vidjeli da predsjednicu neke političke stranke blati i ocrnjuje njen potpredsjednik i kojekakvi drugi priljepci karamarci, koji su se već proglasili novim predsjednicima. Umjesto da istog časa budu isključeni, evo njima emisije i još jedne prilike da, kao da nisu u istoj stranci, pričaju protiv predsjednice. Najljepša je večeras bila slika Tomislava Karamarka, kako u bijeloj dolčeviti, lijep kao glumac u njemačkoj sapunici, pokušava djelovati intelektualno. Sjedi za nekim stolom i piše, kako čujemo, ‘Otvoreno pismo’. Za čovjeka koji je u svojoj policijskoj i obavještajnoj karijeri otvorio mnoga pisma, pomislilo bi se da je otvoreno pismo naslov autobiografskog romana, ali ne, ovaj osvjedočeni demokrat se buni protiv ‘faraonskog načina rukovođenja strankom’. Samo ravno naprijed!

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 12.04.12. 08:08

Gospodine Starcevic,
Evo vam se slucajno javljam, makar sam mislio da se vise nikada necu navracati s postovima u "Nacionalu", (ne zbog vas), pa neka ovo bude iznimka. Naime, ocekujem od vas koju rijec o promasenom proslom Nedjeljom u 2, gdje je po najavi trebao biti pjesnik i jos nesto g.Bajsic. No nista nismo vidjeli, jer ga nije imao tko ista pitati, osim nekakvog bauljanja po ratistima, taman kao da je sam Domazet admiral Loso bio u studiju...Ja sam nemocan, a vi bi mogli pitati HEP da vam izracuna kolika je bila potrosnja struje u tih sat vremena, odnosno da vam HTV objasni zasto nije bilo nikoga da ugasi elektriku...E, ne cu sada cjepidlaciti pa traziti predpostavke sto je Aci faci rekla mama kad se vratio s posla, ili jesu li djeca od gosta Bajsica zahtijevala objasnjenje gostovanja...
P.S.
Ako kanite napisati stogod o recenom izdanju najgluplje emisije sto je imah vidjeti u ovom mojem bijednom zivotu iskvarenom iskustvom, ucinite to u prvom dijelu,
jer to mogu citati besplatno, jer nemam ni za kruh, a kamoli da bih se preplatio na vase online izdanje ili da bi ga u papirnatom stanju kupio na trafici. Imam samo na povremeno koristenje ovaj odrti kompjutor...I izgubljenu nadu u bolje sutra!
Zivjeli!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika