10.04.2012. / 07:00

Autor: Barbara Ivezić

Ana Gruica: Otkad sam solo, udišem život punim plućima

Splitska glumica i bivša manekenka za Extru otvoreno govori o razvodu od poduzetnika Dijana Jahjefendića, priznaje kako joj modna pista nimalo ne nedostaje i otkriva koja joj je poznata pjevačica bila cimerica dok je živjela u Zagrebu

"Smatram velikom privilegijom to što radim posao za koji sam se mukotrpno školovala i kojem se tako bezrezervno predajem. Ispunjena sam i sretna u svim svojim životnim izborima", kaže Ana Gruica"Smatram velikom privilegijom to što radim posao za koji sam se mukotrpno školovala i kojem se tako bezrezervno predajem. Ispunjena sam i sretna u svim svojim životnim izborima", kaže Ana GruicaOtkako je prije sedam godina s modne piste prešla na kazališne daske, Ana Gruica radi punom parom. Osim u predstavama "Krčma, Alkar i Duga" i "Pitur" Gradskog kazališta mladih Split, glumi i u nekoliko predstava za djecu, što joj je, otkriva, veliki gušt jer su djeca izravna i kod njih nema kurtoazije pa jasno daju do znanja kad im se nešto ne sviđa. No Anine poslovne uspjehe ne prate i privatni. Nakon godinu i pol braka 29-godišnja Splićanka odlučila se na odvojen život od tri godine starijeg poduzetnika Dijana Jahjefendića. Za njihov razlaz, tvrdi, nije kriva treća osoba.

EXTRA: Prije nekoliko godina modne piste zamijenili ste kazališnim daskama. Je li gluma ispunila vaša očekivanja?

- Prije točno sedam godina prestala sam se baviti manekenstvom. Očito sam ostavila velikog traga, ako se to i danas spominje. Ali vjerujem da sam nakon završene Akademije i više od petnaest kazališnih predstava zaslužila da se priča i o mom novom pozivu. Naravno, gluma je ispunila sva moja očekivanja, čak ih i premašila, jer smatram velikim privilegijem to što radim posao za koji sam se mukotrpno školovala i kojem se tako bezrezervno predajem. Ispunjena sam i sretna u svim svojim životnim izborima.

EXTRA: Koja vam je od kazališnih uloga najdraža?

- Najdraža mi je uloga Keke iz Brešanovih "Ribarskih svađa" koju sam igrala na Splitskom ljetu prije nekoliko godina. To je antologijska predstava, a i Keka je bila moja prva velika samostalna uloga.

EXTRA: Priželjkujete li ulogu filmu ili TV seriji?

- Koji glumac ne priželjkuje napredak u karijeri? Lažu svi koji kažu da ne bi iz kazališta. Istina je samo da nisu dobili dobru ponudu. No meni se ne žuri, čekam pravu stvar jer znam da moje vrijeme tek dolazi i ja ću ga strpljivo dočekati. Čeka me i zanimljivo Splitsko ljeto s najvjerojatnije dvije kazališne predstave.

EXTRA: Razmišljate li o selidbi u Zagreb?

- Razmišljam o potencijalu tog preseljenja. I svakako je to otvorena opcija.

EXTRA: Nedavno ste se, nakon godinu i pol dana braka, odlučili na odvojen život od supruga Dijana Jahjefendića. Kako to?

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Vezane vijesti

Extra ekskluzivno: Ana Gruica zablistala u bijelom

Extra ekskluzivno: Ana Gruica zablistala u bijelom

U subotu, 11. rujna, u Livnu, bivša manekenka i glumica, Splićanka Ana Gruica, je u bijeloj vjenčanici s potpisom Matije Vuice izrekla sudbonosno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika