07.04.2012. / 09:49

Autor: Nacional.hr

USKOK digao optužnicu

Barišićev zet optužen za mito i namještanje natječaja

Suđenje bi mu trebalo početi 16. travnja u sklopu suđenja za izvlačenje novca iz državnih tvrtki za koje su optuženi Barišić i bivši premijer Ivo Sanader te HDZ

Ante DespotAnte DespotBivši član uprave i šef Nadzornog odbora HEP-a Ante Despot, javnosti poznatiji kao zet Mladena Barišića, i službeno je optužen za primanje mita u gospodarskom poslovanju.

Kako navodi USKOK-ova optužnica, tereti ga se da je od ožujka 2006. do lipnja 2007. prilikom dogovaranja poslova s predstavnicima trgovačkih društava obećavao sklapanje ugovora i za uzvrat za sebe tražio mito. Također je trgovačkim društvima davao upute kako sastaviti najpovoljniju ponudu te im obećavao da će im omogućiti sklapanje poslova s HEP-om neposrednim pogodbama.

Takvim načinom poslovanja pribavio je 30 tisuća eura od jednog od direktora te još 200 tisuća kuna od drugog.

Suđenje bi mu trebalo početi 16. travnja u sklopu suđenja za izvlačenje novca iz državnih tvrtki za koje su optuženi Barišić i bivši premijer Ivo Sanader te HDZ.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika