07.04.2012. / 13:20

Autor: Hina

Josipović očekuje skorašnju slovensku ratifikaciju

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako vjeruje da će slovenski parlament uskoro ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, u razgovoru za ljubljansko "Delo" od subote.

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako vjeruje da će slovenski parlament uskoro ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, u razgovoru za ljubljansko "Delo" od subote.

"To bi samo potvrdilo dobre odnose i prijateljstvo naših država", rekao je Josipović za vodeći slovenski dnevni list, dodavši kako vjeruje da će do ratifikacije doći u razumnom roku i da oko toga ne očekuje nikakve probleme.

Što se tiče arbitraže za rješenje graničnog prijepora među državama, Josipović je rekao da se taj postupak odvija bolje nego što je mnogo ljudi očekivalo.

"Mislim da je za sve ugodno iznenađenje što je tako brzo i jednostavno postignut dogovor oko arbitara. To govori o međusobnom povjerenju, ali i o tome da će arbitraža doista biti profesionalne naravi, nepristrana, te da će hrvatska i slovenska javnost, što god da bude rezultat, moći to prihvatiti kao razumno rješenje", rekao je on.

Istaknuo je da je sa slovenskim predsjednikom Danilom Tuerkom do sada imao više susreta nego s ijednim drugim predsjednikom u regiji.

Na pitanje u vezi mogućeg susreta predsjednika vlada dviju država, o čemu je bilo riječi prilikom nedavnog posjeta slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca Zagrebu, Josipović je rekao da to smatra apsolutno dobrim jer je suradnja na razini vlada potrebna.

"Naravno, stvar je dvaju premijera da se o tome dogovore. Takvi su susreti uvijek dobrodošli, posebno ako se dobro pripreme, a mogu dati odlične rezultate u jačanju suradnje. Posebno mislim da je i Sloveniji i Hrvatskoj sada važno ojačati gospodarsku suradnju", rekao je hrvatski predsjednik.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 07.04.12. 13:31

Nije ti svatko drug tko te iz govana vadi - poanta je vica o crvu i prici. Samo u ovom slučaju je i slovenija crv koji pomaže drugom crvu da ga ptica (bankarski lobi) pojede.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 07.04.12. 13:55

Josipoviću su puna usta "vladavine prava" iako je to pravo na našim prostorima daleko od vladavine. On u biti želi reći da mu odgovara što je predsjednik i da želi vladati što duže. Od njegovog dolaska nikakve suvisle izajve nisam čuo od njega. Sve komentira a o malo čemu ima pojma. Najvažnije da je sve lijepo umotano i da izgleda ljubazno. Želi se pokazati pametniji i uglađeniji od Mesića a u biti radi duplo lošije za Hrvatsku od njega. Josipovic je nova vrsta politicara.....skolovani prevarant. Moram reci i da je mene prevario i da sam glasao za njega, a sad shvacam da je isti kao i svi ostali lopovi samo sto je ugladjen, a ne brdjanin, pa me zbunio. Obecajem drugi put necu napraviti istu gresku...I tako nam je mala LIGNJA razvila od jednostavnog "skladatelja" do Divovske lignje uz pomoć ZAMPA i prateče firme.Inače obožava četnika Dodika i njegovog gazdu Tadića. To što četnici rehablitiraju četnika Dražu....što razvaljuju Bosnu....što sve naše osloboditeljske akcije od oluja.....nazivaju zločinom....to lignji ne smeta.Užas!


registracija
11/1/10

fluid, 07.04.12. 14:30

Predsjedniče, Hrvatska također očekuje da se Vi počmete ponašati u skladu sa onim zbog čega su Vam građani Hrvatske dali mandat.To jest zbog onoga što obećaste.Predsjedniče,jeste li čuli onu staru mudru izreku o jeziku i lopati ?Ima li Vas u tome ili smatrate da to sa Vama nema veze?Nemojte ni meni ni bilo kome odgovoriti na ovo pitanje.Odgovorite sami sebi.Onako u ogledalo.No,moram Vas također podsjetiti i na onu filotofsku;nisi onakav kakvim se sam doživljavaš,već si onakakv kako te drugi vide.Šta mislite Predsjedniče,kakvim Vas polagano ali zasigurno ,sagledavaju građani nakon svih bisera koje prosipaste u ovom periodu od kada Vas izabraše za moralnu vertikalu upropaštene Hrvatske!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika