08.04.2012. / 12:34

Autor: Hina

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je subotu otputovao na Kubu na treću rundu terapije svog zloćudnog oboljenja zračenjem, objavila je državna televizija.

Hugo ChavezHugo ChavezPredsjednik Venezuele Hugo Chavez je subotu otputovao na Kubu na treću rundu terapije svog zloćudnog oboljenja zračenjem, objavila je državna televizija.

Chavez je 1. travnja bio na Kubi na drugoj od pet terapija zračenjem. Vlasti Venezuele nisu nikada precizirale vrstu njegovog karcinoma i zanijekale su da se proširio na druge organe.

Na vlasti od 1999., Chavez se priprema natjecati za novi šestogodišnji mandat na predsjedničkim izborima 7. listopada, gdje se se suočiti s kandidatom oporbe Henriqueom Caprilesom Radonskim, guvernerom bogate pokrajine Miranda.

U sklopu priprema za predsjedničke izbore koji će se održati 7. listopada, vlada je pokrenula puno projekata, takozvanih misija, kojima je cilj izgradnja stotina tisuća kuća i stanova, kao i isplate novca starijim osobama i siromašnim obiteljima s puno djece.

Prije odlaska na Kubu, Chavez je u subotu najavio podizanje minimalne plaće za gotovo trećinu.

"1980-tih i 90-tih minimalna je plaća bila načelno zamrznuta, a onda je inflacija počela probijati plafone... radili smon a ovome nekoliko tjedana", rekao je Chavez najavljujući povećanje minimalne plaće tijekom sjednice vlade koju je prenosila javna televizija, samo nekoliko sati prije odlaska na novu rundu zračenja na Kubu.

Povećanje minimalne plaće od 32,25 posto odvijat će se u dvije faze, 1. svibnja i 1. rujna, a povećat će minimalni mjesečni prihod u Venezueli na otprilike 475 dolara.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika