08.04.2012. / 13:31

Autor: Hina

'Nema povlačenja bez pismenih garancija'

Režim predsjednika Bašara al-Asada neće povući svoje oružane snage iz sirijskih gradova dok ne dobije pismene garancije oporbe, priopćilo je u nedjelju sirijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Bašar al-AsadBašar al-AsadRežim predsjednika Bašara al-Asada neće povući svoje oružane snage iz sirijskih gradova dok ne dobije pismene garancije oporbe, priopćilo je u nedjelju sirijsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Nije točno da će Sirija povući svoje snage iz gradova 10. travnja, jer međunarodni izaslanik Kofi Annana još nije predao pismene garancije o tome da terorističke oružane skupine prihvaćaju prekid svih nasilja i da namjeravaju predati oružje kako bi se državna vlast proširila po cijelom teritoriju Sirije", stoji u priopćenju.

Sirijsko ministarstvo dodaje da Annan još nije predao pismena obećanja vlada Katara, Saudijske Arabije i Turske o prekidu njihova financiranja terorističkih skupina.

Te tri zemlje su posljednjih mjeseci pružale veliku potporu sirijskoj oporbi, a Saudijska Arabija i Katar su se izjasnili i za slanje oružja oporbi.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika