09.04.2012. / 10:34

Autor: Hina

Mianmar:

Suu Kyi u parlamentu 23. travnja

Dobitnica Nobelove nagrade za mir, zastupnica okruga Kawhmu blizu Yangona, prvi puta će se pojaviti kao zastupnica naroda, rekao je glasnogovornik Nacionalne lige za demokraciju (NLD)

Predvodnica oporbe u Mianmaru Aung San Suu Kyi, zastupnica izabrana na posljednjim djelomičnim izborima, sudjelovat će u radu donjeg doma parlamenta 23. travnja, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik njezine stranke.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir, zastupnica okruga Kawhmu blizu Yangona, prvi puta će se pojaviti kao zastupnica naroda, rekao je glasnogovornik Nacionalne lige za demokraciju (NLD).

Suu Kyi je provela 15 godina u kućnom pritvoru tijekom posljednjih 20 godina, a u politički život ju je vratio predsjednik i bivši general Thein Sein koji je na vlasti godinu dana.

Nacionalna liga za demokraciju premoćno je pobijedila na djelomičnim parlamentarnim izborima održanim 1. travnja ove godine i osvojila 40 od 45 zastupničkih mjesta.

Vezane vijesti

Povijesno putovanje Europom

Povijesno putovanje Europom

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi pošla je u srijedu ujutro iz Yangona u povijesno putovanje Europom, gdje će napokon održati govor kao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika