09.04.2012. / 15:06

Autor: Hina

Sony ukida 10.000 radnih mjesta do kraja godine

Japanski elektronički div Sony do kraja ove godine u svijetu će smanjiti broj radnika za 10.000 zbog reorganizacije raznih poslovnih aktivnosti, objavio je u ponedjeljak francuski list Ecos.

Japanski elektronički div Sony do kraja ove godine u svijetu će smanjiti broj radnika za 10.000 zbog reIlustracijaIlustracijaorganizacije raznih poslovnih aktivnosti, objavio je u ponedjeljak francuski list Ecos.

To će predstavljati smanjenje za oko šest posto ukupne radne snage koju je Sony zapošljavao krajem ožujka 2011. (168.200 radnika).

Novi direktor Sonyja Kazuo Hirai je prije nekoliko tjedana na okruglom stolu istaknuo da se takve odluke mogu i očekivati, s obzirom na to da je neophodno poboljšati poslovanje tvrtke kojoj prijeti godišnji gubitak od 220 milijardi jena (više od dvije milijarde eura).

Jedan od ciljeva što ih je Hirai postavio je i za dvije godine izvući iz "crvene" faze glavnu poslovnu aktivnost vezanu za proizvodnju televizora.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika