09.04.2012. / 17:22

Autor: Hina

Kosor: Svaki moj posjet bolnici čini blagdane potpunijima

Kosor je novinarima rekla da je u Bistru ponovno došla kako bi iskazala i osobito poštovanje ravnatelju bolnice, liječnicima, sestrama, svima koji ovdje rade. "Svaki moj dolazak uz božićne i uskrsne blagdane čini te blagdane potpunijima", dodala je

Photo: Davor Javorović/PIXSELLPhoto: Davor Javorović/PIXSELLPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na Uskrsni je ponedjeljak tradicionalno posjetila i darivala djecu u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Ravnatelj bolnice Ivan-Željko Weiss je, izrazivši zadovoljstvo što ih je Kosor ponovno posjetila, istaknuo da je ona njihova vrlo draga gošća koja ih već desetak godina stalno posjećuje i već je njihov vanjski član, vanjska logistika.

Smještajni kapacitet bolnice je 110 kreveta i uvijek su puni, rekao je ravnatelj dodavši da je nešto više od 50 posto pacijenata iz Zagreba i Zagrebačke županije, a ostali su iz drugih dijelova Hrvatske. Pacijenti su u dobi od dva mjeseca do 29 godina, pa čak i 35 godina, vezani su uz krevet i uz rad medicinskog osoblja.

Dr. Weiss je istaknuo veliki značaj za tu ustanovu volontera iz Italije, koji već desetak godina poput Jadranke Kosor dolaze u Bistru. Pet i pol tisuća volontera iz Italije, u dobi od 17 do 70 godina, prošlo je kroz ovu ustanovu, dajući svoje slobodno vrijeme i djela ljubavi djeci, rekao je ravnatelj. Izrazivši veliku zahvalnost talijanskim volonterima, istaknuo je da su spremni pomoć svakoj osobi s invaliditetom. Tradicija Crkve i odgoja na Zapadu je korak ispred našega, ocijenio je dr. Weiss, dodavši da djeca u Bistri pjevaju na talijanskom, a ono malo što govore, govore više talijanski nego hrvatski.

Predsjednica HDZ-a i njezini suradnici donijeli su plahte za sve dječje krevete. Kosor je kazala da je svojoj prijateljici, 27-godišnjoj Nini, ispunila posebnu želju i darovala joj MP4 player. Nina je njoj za Uskrs darovala čestitku, a zajedničku čestitku dobila je i od Nine i Josipa.

Kosor je novinarima rekla da je u Bistru ponovno došla kako bi iskazala i osobito poštovanje ravnatelju bolnice, liječnicima, sestrama, svima koji ovdje rade. "Svaki moj dolazak uz božićne i uskrsne blagdane čini te blagdane potpunijima", dodala je.

Zahvalivši novinarima što dolaze u Bistru, Kosor je ocijenila da tako iznimno puno čine za tu ustanovu. "Praksa je pokazala, a to može i ravnatelj potvrditi, da nakon svake ove priče o Bistri se javi bar još poneko tko želi pomoći, dati svoj doprinos i svoju ljubav", istaknula je.

Predsjednica HDZ-a izrazila je zadovoljstvo što su s njom došli i mladi iz njezine stranke te rekla kako vjeruje da će se "vezati za Bistru", da će mnogi ostati i raditi kao volonteri, a to je i njezina želja. Kosor je istaknula kako je važno neprekidno djeci u Bistri ljubavlju pokazivati da nisu ni ostavljeni ni zaboravljeni.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 09.04.12. 21:38

Gdje je prerezala vrpcu,gdje je to jos otvorila neki seoski WC.?


registracija
24/7/11

mrvek, 10.04.12. 07:45

MUUUUUUUUUUUUUUUU!


registracija
2/6/11

stereo, 10.04.12. 12:12

Hrvatska sveta kravica, svuda kud prođe sve zabalega.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika