10.04.2012. / 10:41

Autor: Hina

SAD i Južna Koreja protiv sjevernokorejskog lansiranja

"Obojica visokih dužnosnika sjevernokorejsko lansiranje rakete smatrat će ozbiljnom provokacijom i kršenjem međunarodnih obveza Sjeverne Koreje te aktualnih rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a", kazao je Little

IlustracijaIlustracijaAmerički ministar obrane Leon Panetta u telefonskom je razgovoru s južnokorejskim ministrom obrane Kim Kwan-jinom ocijenio da bi planirano sjevernokorejsko lansiranje rakete predstavljalo "ozbiljnu provokaciju", izjavio je glasnogovornik Pentagona George Little.

"Obojica visokih dužnosnika sjevernokorejsko lansiranje rakete smatrat će ozbiljnom provokacijom i kršenjem međunarodnih obveza Sjeverne Koreje te aktualnih rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a", kazao je Little.

U ponedjeljak ujutro SAD je pozvao Sjevernu Koreju da ne provodi pokus lansiranja rakete sa satelitom te je pozvao Kinu da upotrijebi svoj utjecaj na "susjede" i pokuša ih odvratiti od njihovih "provokativnih poteza".

Sjeverna Koreja, koja nastavlja raketna lansiranja unatoč američkim i regionalnim pozivima da to ne čini, sprema i treći nuklearni pokus, prenijeli su u nedjelju južnokorejski mediji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika