10.04.2012. / 12:49

Autor: Nacional.hr

Mladi Dario Šarić u pobjedničkoj selekciji Svijeta

"Najveća razlika u utakmici? Ostvarili smo 57 skokova, dok su oni ostvarili 34," zaključio je Šarić

Dario ŠarićDario ŠarićMladi Hrvat Dario Šarić, Kanađanin Andrew Wiggins i Kinez Wang Zhelin bili su jedni od izvanrednih sudionika ekipe selekcije Svijeta koja je pobijedila SAD 84-75 u Rose Gardenu u Portlandu, Oregon na Nike Hoop Summitu 2012.. To je tek četvrta pobjeda selekcije Svijeta u 15 održanih Hoop Summita, nakon pobjeda 1996., 1998., i 2010. godine.

Dario Šarić (KK Zagreb i Hrvatska reprezentacija) bio je treći igrač selekcije Svijeta sa dvoznamenkastim brojem koševa, završivši sa 13 koševa, ali i ugrabljenih 14 skokova - najviše u utakmici, u svojem drugom nastupu na Hoop Summitu. Šarić koji navršio 18 godina 8. travnja, također je sakupio najveći broj asistencija u utakmici - pet.

"Osjećam se sjajno. Igrao sam protiv Amerikanaca četiri puta, i ovo je moja druga pobjeda protiv njih. To je poseban doživljaj za mene jer sam u prilici predstavljati selekciju Svijeta, no također sam predstavljao Hrvatsku, svoj klub i svoju obitelj. U nedjelju sam proslavio 18. rođendan tako da će ovo biti rođendan koji ću uvijek pamtiti," rekao je Dario Šarić.

Nike Hoop Summit je prva godišnja košarkaška utakmica u SAD-u na kojoj nastupaju najbolji američki srednjoškolski košarkaši u dvoboju protiv selekcije Svijeta sačinjene od najboljih međunarodnih igrača do 19 godina starosti.

"Iz međunarodne perspektive, ovo je ogromna pobjeda i sjajan osobni trenutak", rekao je trener Roy Rana (Kanada) kojemu je ovo bila druga godina kao glavnom treneru selekcije Svijeta. "Reći da ste bili u prilici voditi pobjedničku selekciju Svijeta na Hoop Summitu je nešto čime se treba ponositi, jer se ne događa često. Očito je da je u ekipi puno talenta, ali ono što je bitno za ove dečke je ukupno iskustvo Nike Hoop Summita tako da je ovo bio fantastičan tjedan. Oni su dobra i pristojna skupina mladića koji su se cijeli tjedan ponašali krajnje profesionalno, no očito je da su se jako trudili i na treningu i u utakmici. Bili su puni poštovanja i cijenili su ovdje dobivenu priliku, ali su također pokazali i da su odlična skupina košarkaša."

"Igrao sam prošle godine kada smo izgubili u Hoop Summitu, razlika je što smo ove godine donosili pametne odluke. Odigravali smo napade trajanja 15-18 sekundi i nismo igrali 'run-and-gun' košarku. Igrali smo europski stil košarke protiv kojeg američki igrači znaju odigrati krhko. No najveća razlika u utakmici? Ostvarili smo 57 skokova, dok su oni ostvarili 34," zaključio je Šarić.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika