10.04.2012. / 13:28

Autor: Naciona List

Naciona list: Srakić poduzeo najavljene korake!

Srakić je, naime, danas napravio nekoliko odlučnih koraka, sasvim dovoljnih da dođe do pozicije u kojoj može istresti sve što mu već duže vrijeme leži na duši

Marin Srakić; Photo: Patrik Macek/PIXSELL Marin Srakić; Photo: Patrik Macek/PIXSELL Biskup Ivan Srakić poduzeo je danas odlučne korake koje je prije tri dana bio najavio, kao reakciju na Vladinu najavu premještanja vjeronauka na početak ili kraj nastave.

"Ne petljajte se u vjeronauk ili ćemo u budućnosti poduzeti i druge korake", poručio je tom prilikom monsinjor Srakić, ispunivši neočekivano brzo svoje obećanje.

Srakić je, naime, danas napravio nekoliko odlučnih koraka, sasvim dovoljnih da dođe do pozicije u kojoj može istresti sve što mu već duže vrijeme leži na duši.

"Što da vam kažem...Ovo je bilo iz nužde", poručio je Srakić nakon što je ostavio najnoviju prijeteću poruku administraciji Zorana Milanovića. Olakšanje mu se vidjelo na licu.

Iz Ureda predsjednika Vlade poručili su kako su zaprimili Srakićevu najnoviju poruku te da će se Milanović javno očitovati nakon što ju ministar obrazovanja detaljno analizira.

Mada zasad nije u potpunosti poznat sadržaj Srakićeve poruke, spekulira se kako se u njoj nalaze brojne stvari, a da im je zajedničko njihova temeljita prožvakanost.

No, kakva god da je Srakićeva poruka, stručnjaci su poprilično septični; drže, naime, da se stanje u Hrvatskoj po pitanju ugovornih obveza prema Vatikanu - koja uključuju i vjeronaučnu problematiku - neće bitno mijenjati. To obrazlažu činjenicom što Sveta stolica ima nadnacionalno zakonsko prvenstvo nad ovom jamom od države.

Nevezana vijest: Ispovijed crkvenog organa

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 10.04.12. 14:48

Ta poruka je posljedica podnog grijanja iz Srakićeve palače. Mogli mso te kune bolje potrošiti.


registracija
1/3/11

Laudate, 10.04.12. 15:13

Packa novinaru. U članku o don Grubišiću koristi se titula "don", kad se govori o nadbiskupu Srakiću nema titule, samo Srakić. To je balkan novinarstvo.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 10.04.12. 16:20

Nadbiskup je hijerarhijski u samom vrhu, nešto kao general s 3 zvjezdice, dok je don tek poručnik, pa je time doista napravljena nepravda nomen est omen Sraaakiću, general pukovniku Mraka.

Ali to je najmanje važno: pa nije li on tek samozatajni i skromni pastir, osoba kojoj je jedino dobrobit pastve na pameti, a ne neke tamo formacijske počasti? Ne vidi li se to jasno po njegovom pastirskom štapu od zlata i dragog kamenja kojega jedva pridržava umornim rukama otežalim od istog tog zlata i dragog kamenja?

Ovaj njegov bojni poklič o nadolazećim sra-sra-koracima je u gornjem članku lijepo prepoznat...


registracija
6/10/10

rondalo, 10.04.12. 16:34

Pogledajte te usne, tanke, zločaste, pa zar kroz njih može nešto dobro izić???


registracija
1/3/11

Laudate, 10.04.12. 17:18

ISO-Mrak
jeli tvoj način komuniciranja ta nova prosvijećena duhovnost koju propagiraš?


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 10.04.12. 17:21

Ples poznaje termine dvokorak i trokorak. Koga više interesira može ih googleati pa što-šta interesantno pročitati.

Novum bi bio tzv. srakorak, pa i njegov unaprijeđeni oblik sra-srakorak.

Naš vrli inaugurator bi rekao da nam je svima poznat kada bi ga tko pitao, ovako ostaje tek da slutimo kojom li ga je tehnikom i prilikom on sam upoznavao.

Možda je stvarno u pitanju podno grijanje njegove palače, a možda i staro misno vino - donekle to ulazi u osobnost, pa možda i nije pristojno ulaziti u detalje.

Uglavnom, očekivana akrobacija u koju se uvijek ide pješke, bez obzira na hijerarhiju, polučila je priličan interes.
Sada ostaje da vidimo odnosi li se i na motku, ili samo na brze i spretne noge...


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 10.04.12. 17:29

Odgovorio bih ti redovniče kada bi znao imaš li ti uopće blagog pojma što pitaš.
Kako nas dvojica govorimo različitim stoljećima, vrlo je upitno što kome znači koja riječ.
Da ne spominjem tvoje banalne zamjene teza, preskočena pitanja, ili prosijane šablonske odgovore.

Odgovorio bih ti, dakle, kada bi to mogao biti dio konverzacije koju si u stanju shvatiti, ili barem naslutiti svoju količinu neshvaćanja: već i to bi moglo izgledati perspektivno.
Ovako bih te samo nastavio zbunjivati...


registracija
1/3/11

Laudate, 10.04.12. 17:40

@ISO-Mrak
počnimo tako da razgovaraš bez vrijeđanja.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 10.04.12. 17:56

@Redovnik Mračnjak

Ne vrijeđam, naravno. Morati ćeš naći neki drugi izgovor za intelektualnu nemoć.

Za neupućene, Mrak uvijek pribjegava takvoj tehnici diskvalifikacije i dobivanja na vremenu i dahu.

Iz mog glossariuma apologetskog izričaja u nastanku:
- IZLJEV MRŽNJE je općenito sve što nije panegirik. Svaka primisao kritike je mržnja, a više od jedne rečenice je izljev mržnje.

- NETOLERANCIJA laži ili besmisla službenih ili ustaljenih stavova apologije spada, po gornjoj definiciji, u izljeve mržnje. Specifična je po tome što konkretno navodi ljude ili situacije, pa su navodi u principu uvijek lažni, zlonamjerni i mrziteljski. Primjer je crkveno potpomognuta pedofilija ili bilo kakav znak postojanja drugih i drugačijih, pogotovo za vrijeme njihovih svetkovina, a što čini većinu godine...


registracija
28/1/12

Bvalen16, 18.04.12. 14:59

Pa to je očita i čista prijetnja vladi,zar nije?Šta si taj lik umišlja??Pa nije ovo srednji vijek da se spaljuju neistomišljenici i "vještice" Ako želi da opstane crkva se pod hitno mora riješiti pedofila, raznih mutikaša tipa Srakić te pokušaja da nametne svoju istinu kao jedinu..S' pravom prozivaju Islam da je netolerantan prema drugim vjerama i ateistima a ista im je nit vodilja.."samo mi smo u pravu"..mi smo iznad zakona države" Niti su uvijek u pravu niti smiju biti iznad zemaljskih zakona a kad po svom predanju stignu pred stvoritelja e onda će upoznati pakao,ne bih volio biti u koži tih licimjera koji žive suprotno od onog što je propovjedao Isus...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.