10.04.2012. / 18:24

Autor: Hina

Projekt integriranog prijevoza 3 županije vrijedan 145 milijuna eura

Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić razgovarali su danas u Krapini o primjeni projekta integriranog prijevoz putnika i tarifno-prijevozničke unije na području grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

Siniša Hajdaš DončićSiniša Hajdaš DončićZagorski župan Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić razgovarali su danas u Krapini o primjeni projekta integriranog prijevoz putnika i tarifno-prijevozničke unije na području grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

Naime, dvije županije i grad Zagreb izradili su studiju o integriranom prijevozu putnika na svojem području, a sporazum su prihvatile sve tri skupštine.

Kako je rečeno, studija integriranog prijevoza putnika pokazala je da se taj široko rasprostranjeni model organizacije javnoga gradskoga i prigradskog prijevoza u zemljama Europske unije može primijeniti na području Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

Sustav integriranog prijevoza najveće prednosti donosi krajnjim korisnicima - putnicima koji dobivaju sustavnu prometnu povezanost mrežom javnog prijevoza, ponajprije "unificiran sustav prijevoznih isprava, jedinstven sustav informiranja o svim aspektima javnog prijevoza, jedinstven prodajni sustav te skraćivanje vremena putovanja i najvažnije - smanjenje cijene vozne karte", rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

"Definirani su prioriteti i određena dinamika implementacije samog projekta koji se sastoji od nekoliko segmenata, a jedan od njih je i izmjena zakonskih rješenja, odnosno okvira, jer trenutačno ona ne prepoznaju modele integriranog prijevoza", dodao je Hajdaš Dončić.

Nakon potpisivanja sporazuma o integriranom prijevozu dviju županija i grada Zagreba, osnovat će se zajednička tvrtka koja će, rečeno je, realizirati investicijske projekte u fazi projektiranja i građenja na temelju početnoga zajedničkog financiranja grada Zagreba sa 60 posto, Zagrebačke županije s 25 posto te Krapinsko-zagorske županije s 15 posto. Projekt je vrijedan 145 milijuna eura i kandidirat će se za fondove Europske unije.

"Integrirani prijevoz nije samo budućnost za Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju te grad Zagreb, nego je to budućnost za sve njihove stanovnike, za dobrobit šireg područja. To je projekt budućnosti koji će potaknuti gospodarski, turistički, kulturni i sportski razvoj", zaključio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika